13.7 C
Herentals
dinsdag 3 augustus 2021
Home Politiek

Politiek

Politiek nieuws, verkiezingen

Reactie minister Gilkinet op Yoleen van Camp stationsparking

Hierbij de officiële reactie van Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit en Vicepremier voor Ecolo: “Als minister van Mobiliteit wil ik de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken en zoveel mogelijk mensen naar de trein lokken. De onderhandelingen voor de afspraken tussen de overheid en NMBS over het nieuwe openbaredienstencontract lopen. Daarin wil ik een duidelijk...

Geen opkomstplicht meer bij volgende gemeenteraadsverkiezingen

Je bent bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen en verkiezingen voor de provincieraad niet meer verplicht om te gaan stemmen. Ook de lijststem werd eerder al afgeschaft.

Pieter Cowé nieuwe schepen in Geel

Schepen Marleen Verboven (N-VA) geeft begin juli haar bevoegdheden als schepen in het schepencollege van Geel door aan haar partijgenoot Pieter Cowé. Cowé legt op 24 juni de eed af

Raadsleden overschrijden grens en verliezen hun fatsoen

Stress om een afgewezen agendapunt? Wie zal het zeggen maar dat zal er zeker bijgezeten hebben. Wat raadsleden van Groen dinsdag uitkraamden, woorden zoals 'snul' werden de zitting ingeslingerd, ging alle fatsoen te boven. Wie de raad online volgde, kreeg er online de meest platte woorden zomaar gratis bij. Foei Herentals. Boeiende...

Steven Meurs is nieuw raadslid Gemeentebelangen

De partij Gemeentebelangen heeft met Steven Meurs een nieuw raadslid. Hij volgt zijn partijgenoot Herman Dom op die omwille van persoonlijke redenen een stap achteruit zet.

Marnix en Marcel komen voor N-VA in gemeenteraad

Marnix Verheyen en Marcel De Cuyper komen voor N-VA in de gemeenteraad van Herentals. Ze vervangen er Jennis Wagemans die directeur van basisschool De Wegwijzer in Morkhoven wordt. Eva Kerkhofs zet een stap terug wegens gezondheidsredenen. foto's: N-VA Herentals

Paul Verbeeck 20 jaar burgemeester Nijlen

Vorige week is in Nijlen burgemeester Paul Verbeeck gevierd voor zijn jubileum van 20 jaar burgemeester. Dat gebeurde met enkele toespraken na de gemeenteraad. Het feestje en de viering zijn voor later.

Peter Bellens (56) overleden

In Herentals is schepen Peter Bellens (56) overleden. Bellens was in de huidige coalitie van CD&V-N-VA schepen van Welzijn, Senioren, OCMW-voorzitter, schepen van Sociale Economie. Hij laat een vrouw en 4 kinderen na. Bellens overleed in zijn slaap.

Schepenwissel in Berlaar: Beullens vervangt Van Hoof

In Berlaar is er een schepenwissel: Ingeborg Van Hoof (CD&V) geeft het schepenambt over aan haar partijgenoot Willy Beullens. Die krijgt de bevoegdheden van Lokale Economie; ICT en digitalisering, Leefmilieu en Dierenwelzijn. Landbouw. Ingeborg Van Hoof blijft gemeenteraadslid.

De Cois was er te snel bij

Het kersverse raadslid Cois Vermeulen (Stadslijst) had nog maar net op de raad van dinsdag de eed afgelegd of hij pakte al uit met een voor hem spraakmakende petitie. De buurtbewoners van McDonalds protesteerden met de petitie tegen het voornemen van de fastfoodketen aan de Ring om tot 3 uur 's nachts te openen.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS