12.2 C
Herentals
maandag 19 april 2021
Home Politiek

Politiek

Politiek nieuws, verkiezingen

Marnix en Marcel komen voor N-VA in gemeenteraad

Marnix Verheyen en Marcel De Cuyper komen voor N-VA in de gemeenteraad van Herentals. Ze vervangen er Jennis Wagemans die directeur van basisschool De Wegwijzer in Morkhoven wordt. Eva Kerkhofs zet een stap terug wegens gezondheidsredenen. foto's: N-VA Herentals

Paul Verbeeck 20 jaar burgemeester Nijlen

Vorige week is in Nijlen burgemeester Paul Verbeeck gevierd voor zijn jubileum van 20 jaar burgemeester. Dat gebeurde met enkele toespraken na de gemeenteraad. Het feestje en de viering zijn voor later.

Peter Bellens (56) overleden

In Herentals is schepen Peter Bellens (56) overleden. Bellens was in de huidige coalitie van CD&V-N-VA schepen van Welzijn, Senioren, OCMW-voorzitter, schepen van Sociale Economie. Hij laat een vrouw en 4 kinderen na. Bellens overleed in zijn slaap.

Schepenwissel in Berlaar: Beullens vervangt Van Hoof

In Berlaar is er een schepenwissel: Ingeborg Van Hoof (CD&V) geeft het schepenambt over aan haar partijgenoot Willy Beullens. Die krijgt de bevoegdheden van Lokale Economie; ICT en digitalisering, Leefmilieu en Dierenwelzijn. Landbouw. Ingeborg Van Hoof blijft gemeenteraadslid.

De Cois was er te snel bij

Het kersverse raadslid Cois Vermeulen (Stadslijst) had nog maar net op de raad van dinsdag de eed afgelegd of hij pakte al uit met een voor hem spraakmakende petitie. De buurtbewoners van McDonalds protesteerden met de petitie tegen het voornemen van de fastfoodketen aan de Ring om tot 3 uur 's nachts te openen.

François Vermeulen is nieuw raadslid

François Vermeulen legde op de gemeenteraad van dinsdagavond de eed af als nieuw raadslid voor de Stadslijst. Hij volgt Bart Lamers op die er na 2 jaar mee stopte. Over 2 jaar wordt Vermeulen opgevolgd door Hans Horemans.

Griet Van Nueten komt in Herentalse raad

Nick Kraft (N-VA) uit Morkhoven verlaat de Herentalse gemeenteraad. Hij heeft het te druk met zijn beroepswerkzaamheden en muzikale carrière. Kraft wordt in de raad opgevolgd door zijn partijgenote en eveneens Morkhovense Griet Van Nueten. Van Nueten is een 44-jarige lerares en schoonheidsspecialiste. Ze legt zich toe op de sport en de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen.

Griet Verheyen en Els Peerlinck stappen uit Lilse N-VA

Schepen Griet Verheyen en raadslid Els Peerlinck stappen uit hun partij, de Lilse N-VA. N-VA wil haar populaire ex-schepen zonder bevoegdheden zetten. Verheyen en Peerlinck zetelen verder als onafhankelijke in de Lilse raad. Reden van de breuk zijn de verschillende standpunten in het voetbalfusiedossier en de bouw van een nieuw gemeentelijk zwembad.

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat de gemeenteraad

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat op het einde van dit jaar de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door François Vermeulen. Die wordt na 2 jaar opgevolgd door partijvoorzitter Hans Horemans.

Malaise bij CD&V in Lille

Er heerst een malaise bij CD&V in Lille. De partij die na de recente gemeenteraadsverkiezingen zes zetels verloor en uit de meerderheid tuimelde, ziet alsmaar meer sterkhouders vertrekken. Fractieleider Joren Boons stapte al uit de raad en nu deelde raadslid Ann Van Mechelen mee dat ze als onafhankelijke in de raad gaat zetelen en haar partijkaart inlevert....

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS