10.6 C
Herentals
woensdag 20 januari 2021

Slotgrachten Le Paige krijgen water Kleine Nete

De stad Herentals krijgt een subsidie van 250.000 euro voor het project 'Natte Natuur'. Dat project voorziet in het opwaarderen van de slotgrachten rond het kasteel Le Paige. Die worden verbonden met de Kleine Nete.

Storm Bella trekt over Vlaanderen, noodnummer 1722 actief

Sinds zaterdagnacht trekt storm Bella over Vlaanderen. De storm gaat gepaard met felle rukwinden van rond de 100 km/u. Er wordt ook veel neerslag verwacht van tot 20 liter per m2. Zondagnamiddag wordt het rustiger op de weerkaart. De storm trekt dan naar de Ardennen. Daar kan tussen de 15 en 20 cm sneeuw vallen.

Vrouw gewond door vallende tak

Ziekenwagen, ambulance
Op de weg aan de rand van het natuurdomein Hertberg aan herberg Mie Maan aan de Dietsebaan in Herselt is een vrouw woensdagnamiddag rond 15u gewond geraakt door een vallende tak. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Opvang VOC Neteland in Herenthout zit boven 5.000 dieren

Het VOC Neteland heeft eind november de kaap van 5.000 verzorgde dieren overschreden. In 2019 waren er dat nog 4.250 dieren. Het grootste deel van die opgevangen dieren bestonden uit egels. VOC Neteland breidt uit met een vogelkooi en neemt een extra medewerker in dienstverband.

Boompje planten is niet boompje in de grond steken

De gemeente Olen wil een lokaal project rond het planten van bomen uitwerken. Dat moet voorkomen dat een boomplantactie uitgroeit tot een actie waarbij boompjes onoordeelkundig zomaar in de grond worden gestoken. In Olen vrezen ze dat bij de actie van 1001 bomen verschillende bomen fout zijn geplant en de actie niet zullen overleven.

Konijnen sterven en dat is vreemd

In Olen zijn in de Sint-Maartenstraat al op enkele weken tijd enkele konijnen gestorven. De dierenliefhebbers vrezen dat er een steenmarter aan het werk is. Op de dode konijntjes worden echter geen bijtsporen aangetroffen. Voorlopig is het mysterie van de dode konijntjes niet opgelost.

Natuurpunt herstelt vijver De Roost

Een aannemer is gestart met de sloop van een vervallen woning in natuurgebied De Roost in Veerle (Laakdal). Na de sloop van de woning wordt de achterliggende vijver in ere hersteld en de natuur opgeknapt.

Bomenproject 1.001 bomen is succes

Het project 1.001 bomen is ook in onze regio een groot succes. De gemeentediensten in Lille verdeelden zaterdag 1.009 bomen onder de Lillenaren. De Lillenaren hadden zelf hun boom kunnen kiezen. Aan het bomenproject namen inwoners van de gemeenten Lille, Herentals, Arendonk, Herselt, Oud-Turnhout en Rijkevorsel deel. Ze bestselden...

Tamme cavia’s achtergelaten in Soldatenbos

In het Soldatenbos in Kessel ontdekten wandelaars 10 tamme cavia's. De diertjes zijn er door iemand achtergelaten. Tamme cavia's kunnen onmogelijk overleven in het wild. Een deel van de cavia's is al opnieuw gevangen.

Politie neemt meer dan 65 illegaal gevangen vogels in beslag

De politie heeft bij invallen bij hobbykwekers in Nijlen en Laakdal illegaal gevangen vogels aangetroffen. Het gaat om meer dan 65 vogels waaronder sijsjes, groenlingen en appelvinken. Deze vogels mogen bij wet niet gevangen worden. De vogels werden overgebracht naar het VOC Neteland in Herenthout. De vogelvangers mogen zich aan een zware geldboete verwachten.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS