10.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021
Home Gemeente regio Turnhout

regio Turnhout

Nieuws uit Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Retie, Vosselaar, Ravels, Arendonk,...

Grenscontroles waarschuwen voor inreisverbod

Politiecontroles aan de grens met Nederland zijn op dit moment waarschuwend. Tot vrijdag wordt er sensibiliserend opgetreden. Vanaf vrijdag worden er PV's uitgeschreven voor personen die vanuit of naar Nederland een niet-essentiële verplaatsing maken. Vanaf vrijdag kan je dus best de nodige documenten/verklaring op eer op zak hebben.

Turnhout bereidt zich voor op zaterdagse rellen

De politie en ordediensten van de regio Turnhout bereiden zich voor op mogelijke rellen op zaterdag. Via sociale media is opgeroepen om zaterdag om 18u in Turnhout rel te schoppen. De politie wordt versterkt en de mogelijkheid wordt onderzocht om bussen die vanuit Nederland komen te verbieden.

136 coronabesmettingen

In de arrondissementen Turnhout (60) en Mechelen (76) zijn zaterdag 136 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Enkele gemeenten en cijfers: Lier 12, Heist-op-den-Berg 2, Nijlen 3, Berlaar 1, Mol 9, Hulshout 5, Herentals, Kasterlee en Lille 4, Geel en Herenthout 2, Grobbendonk en Laakdal 1, Westerlo, Vorselaar en Lille geen.

Ontsnapte gevangene snel gevat

In Turnhout was er dinsdagnamiddag een massale zoektocht naar een ontsnapte gevangene. De man stond internationaal geseind, werd maandag opgepakt en werd dinsdagnamiddag naar de gevangenis in Turnhout gebracht. Daar kon hij rond 15u ontsnappen. Ver droeg zijn ontsnapping niet. Bij de speurtocht werd een politiehelicopter ingezet.

Brand vernielt studio

Een felle brand heeft zaterdag een studio vernield op de eerste verdieping van een gebouw in de Veldenbergstraat in Merksplas. De rest van het gebouw bleef gespaard. Niemand raakte gewond.

148 nieuwe coronabesmettingen

In de regio Turnhout-Mechelen zijn vrijdag 148 nieuwe coronabesmettingen genoteerd. Enkele gemeenten en cijfers: Heist-op-den-Berg 13,, Lier en Nijlen 5, Grobbendonk, Herenthout, Laakdal, Vorselaar en Herselt geen.

121 coronabesmettingen

In de arrondissementen Mechelen (68) en Turnhout (53) zijn er donderdag 121 nieuwe coronabesmettingen gesignaleerd. Enkele gemeenten en cijfers: Lier 13, Nijlen 10, Heist-op-den-Berg 8, Berlaar 4, Grobbendonk, Herentals, Mol en Turnhout 3, Lille 2, Laakdal, Westerlo , Kasterlee, Hulshout, Herenthout 1, geen in Olen, Vorselaar, Herselt en Retie.

195 nieuwe coronabesmettingen

Er werden donderdag in onze regio 195 nieuwe coronabesmettingen genoteerd: 108 in Turnhout, 87 in Mechelen. Enkele gemeenten en cijfers: Mol 12, Turnhout 10, Hoogstraten 9, Lille 7, Herentals, Kasterlee en Laakdal 4, Westerlo en Grobbendonk 3, Herenthout Herselt en Hulshout: 1, geen in Olen en Vorselaar. In Berlaar 7, Heist-op-den-Berg 6 en...

119 nieuwe coronabesmettingen

In de arrondissementen Turnhout (45) en Mechelen (74) zijn dinsdag 119 nieuwe coronabesmettingen genoteerd. Enkele gemeenten en cijfers: Lier 30, Nijlen 8, Heist-op-den-Berg 7, Berlaar 1, Kasterlee, Herselt, Hulshout en Mol 3, Geel, Herentals en Laakdal 2, Olen en Vorselaar 1, Grobbendonk, Herenthout, Lille en Ravels geen.

Medimundi maakt mondmaskers, 30 extra jobs

Medimundi uit Turnhout maakt sinds november vorig jaar al de chirurgische FFP2-mondmaskers. Het bedrijf, een spin-off  van Cartamundi, mag nu ook FFP3-mondmaskers maken. Tot nu toe werden die in het buitenland besteld. De productie is goed voor 30 extra jobs.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS