0 C
Herentals
zondag 17 januari 2021

Olen

Nieuws uit Olen-Centrum, St-Jozef Olen, Onze-Lieve-Vrouw Olen

Bewoners wzc De Notelaar kregen vaccin

De bewoners van wzc De Notelaar in Olen zijn begin deze week gevaccineerd tegen corona. Na het 'coronaspuitje' kregen ze taart en koffie. Onder de bewoners die werden gevaccineerd waren Frans Gios die vrijdag 101 jaar oud wordt en Gusta Janssens die op 18/2 100 jaar oud wordt. foto's:...

Vaccinaties Neteland in Teunenberg Olen

De vaccinaties voor de inwoners van de gemeenten in het Neteland gebeuren hoogst waarschijnlijk in de hallen van Teunenberg in Olen. Daar is nu al een testcentrum ondergebracht. De burgemeesters krijgen dinsdag op een crisisvergadering meer uitleg en geven dan tegen vrijdag duidelijkheid.

Brandweer blust schouwbrand in Olen

De brandweer van Herentals moest vrijdagvoormiddag naar een woning in de Sint-Sebastiaanstraat in Onze-Lieve-Vrouw Olen. Daar was er in een woning een schouwbrand. De brand was snel geblust. De schade bleef beperkt. Niemand raakte gewond.

Man krijgt 3 jaar voorwaardelijk voor verkrachting 13-jarig meisje

Een 34-jarige man uit Meise is veroordeeld tot 3 jaar voorwaardelijk en hij moet zich psychotherapeutisch laten begeleiden. De man had op een datingsite kennis gemaakt met een 13-jarig meisje uit Olen die zich voordeed als een 18-jarige. De man trok met het meisje naar een motel in Mol, bond haar vast en verkrachtte haar. Hij legde...

Hang je nieuwjaarswens in de wensboom op het dorpsplein

Op het dorpsplein in de 3 Olense parochies staat een wensboom. De Olenaars kunnen er hun nieuwjaarswens/-boodschap inhangen. Vorige week kregen ze in hun brievenbus een kerstdecoratie die ze nu kunnen afwerken en er een boodschap opschrijven. De Olenaars kunnen de nieuwjaarswensen van het dorpsgenoten coronaproof lezen.

Vier jongeren opgepakt na vandalisme in en rond station Olen

De politie Neteland heeft woensdagavond 4 minderjarigen opgepakt na een reeks vernielingen in en rond het station in Onze-Lieve-Vrouw Olen. De vernielingen starten aan Boekelheem en de jongeren trokken blijkbaar onder invloed richting station in Olen. Daar werden fietsen vernield en werden er beschadigingen aangebracht aan de spoorweginfrastructuur. De jongeren kregen een PV. Een van hen spuwde...

Twee gewonden bij botsing op brug Neerbuul

Zaterdagnamiddag zijn rond 16.30u bij een frontale botsing op de brug ter hoogte van Neerbuul in Olen 2 gewonden gevallen. De brug vlakbij het Shopping Park Olen was een tijdje voor het verkeer afgesloten. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Nucleair dossier steekt opnieuw de kop op in Olen

Het nucleair dossier van het radiumstort, het D1-stort  steekt opnieuw de kop op. Dat gebeurt nadat Greenpeace in Olen metingen uitvoerde in het kader van een reportage voor de RTBF. Er werden langs een wandelpad in de buurt van het stort verhoogde waarden gemeten. Ook op de oevers van de Molse Nete zijn verhoogde waarden gemeten. Umicore...

Reorganisatieplan Casa goedgekeurd

De handelsrechter heeft het door Casa ingediende reorganisatieplan goedgekeurd. Dat plan was nodig nadat Casa in juni aan de rechter bescherming tegen schuldeisers had gevraagd. De leveranciers mogen 90% van hun betalingen verwachten. Casa, een interieur- en decoratieketen, heeft een distributiecentrum in Olen en verschillende winkels. De coronacrisis treft de keten zwaar.

Boompje planten is niet boompje in de grond steken

De gemeente Olen wil een lokaal project rond het planten van bomen uitwerken. Dat moet voorkomen dat een boomplantactie uitgroeit tot een actie waarbij boompjes onoordeelkundig zomaar in de grond worden gestoken. In Olen vrezen ze dat bij de actie van 1001 bomen verschillende bomen fout zijn geplant en de actie niet zullen overleven.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS