0 C
Herentals
zondag 17 januari 2021

Dieven stelen geldautomaat bakkerij

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de geldautomaat gestolen bij Bakkerij Stephanie aan de Nijlensesteenweg 66 in Bevel. Omdat de bakkerij verbouwd wordt is de huidige winkel ondergebracht in een containergebouw. De dieven geraakten er binnen via een zijraam. Ze stalen de geldautomaat. Die was nog maar recent in het gebouw geplaatst. De dieven...

GoeZo Kessel krijgt 2 miljoen euro subsidie voor nieuwe school

De school GoeZo in Kesseldorp in Kessel krijgt 2 miljoen euro subsidie voor de bouw van een nieuwe school. Die komt achter de kerk naast het rusthuis. De oude schoolgebouwen zijn helemaal versleten.

Tunnel ter hoogte van Githo Nijlen: realistisch?

Op de voorbije gemeenteraad legde raadslid Manuela Verbist (Nieuw Nijlen) een voorstel neer om ter hoogte van het Githo in Nijlen, een tunnel onder de baan, de N13 te maken. Zulke tunnel zou de verkeersveiligheid voro de leerlingen verhogen en het verkeer in het centrum van Nijlen op de N13 vlotter laten doorstromen. Helaas voor het raadslid...

Doelman Jonas Matthéés stopt

Doelman Jonas Matthéés van KFC Nijlen stopt zijn actieve keeperscarrière. Hij doet dat in volle lockdownperiode maar heeft te veel last van een knieblessure.

Cruysveldbos wordt opnieuw aangeplant

Het bos aan Cruysveld in Bevel wordt opnieuw aangeplant. 15 kinderen uit de kindergemeenteraad uit Nijlen gaven woensdagmiddag de aftrap en plantten de eerste bomen. Het Agentschap Natuur en Bos had in januari van dit jaar het bos uitgedund en gekapt. Daar kwam flink wat protest tegen maar toen duidelijk werd dat er...

Brandweer viert patroonheilige Sint-Barbara

Zaterdag zullen heel wat brandweerposten naar jaarlijkse traditie de patroonheilige Sint-Barbara vieren. Dat zal in onze regio deze keer minder uitbundig en coronaproof gebeuren.

Ferm Huishoudhulp neemt Extra Time over

Ferm Huishoudhulp in Nijlen heeft het dienstenchequebedrijf Extra Time overgenomen. De werking met de 77 medewerkers en 512 klanten wordt zo verder gegarandeerd. Contactgegevens: 03-320 89 14 of huishoudhulp.nijlen@samenferm.be.

Huiszoekingen drugs in Herentals, Kessel, Nijlen en Lier

De politie Lier heeft een drugsbende opgerold. Bij verschillende huiszoekingen in Herentals, Kessel, Nijlen en Lier werden een hoeveelheid drugs gevonden: 1/2 kg speed, cocaïne en vloebare xtc, attributen om drugs te maken en bijna 2.000 euro cash. 9 personen werden opgepakt waaronder 7 mannen en 2 vrouwen. Vijf onder hen verschenen voor de onderzoeksrechter, 2 blijven...

Black Friday wordt Local Friday

In Nijlen zijn lokale ondernemers gestart met Local Friday, naar de gekende internationale koopjesvrijdag Black Friday. Elke vrijdag wordt er op de facebookpagina van Local Friday een andere horecazaak in de kijker gezet. Een initiatief dat gesmaakt wordt en ook in andere gemeenten in de regio navolging gaat krijgen.

Tamme cavia’s achtergelaten in Soldatenbos

In het Soldatenbos in Kessel ontdekten wandelaars 10 tamme cavia's. De diertjes zijn er door iemand achtergelaten. Tamme cavia's kunnen onmogelijk overleven in het wild. Een deel van de cavia's is al opnieuw gevangen.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS