30.9 C
Herentals
woensdag 12 augustus 2020

Lille

Nieuws uit Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande

Nog avondtickets De Lilse Bergen

De dagtickets voor het recreatiedomein De Lilse Bergen zijn al zeker tot woensdag 12 augustus uitverkocht. Wel zijn er nog avondtickets voor de periode tussen 19 en 21u beschikbaar. Reserveren verplicht!

Bosbrand snel geblust

De brandweer van Herentals moest maandagmiddag een beginnende bosbrand blussen aan de Herentalsesteenweg in Poederlee (Lille). De brand was snel geblust.

Politie sluit twee illegale slachtplaatsen en neemt schapen in beslag

De politie regio Turnhout heeft vrijdag 2 illegale slachtplaatsen gesloten. Er was één slachtplaats in Turnhout en 1 in een woning aan de Lichtaartsesteenweg in Poederlee. De politie nam het slachtafval en in Poederlee ook 40 schapen in beslag. Vrijdag begon het driedaags Offerfeest bij de moslims.

Gemeente Lille last jeugdkamp Chiro Kontich af

Verkeersbord gemeente Lille
Het gemeentebestuur van Lille heeft het jeugdkamp van de chiro Kontich afgelast. De verhoogde bezorgdheid rond corona en de verstrenging van de maatregelen zijn daarvan de oorzaak.

Twee gins uit Poederlee vallen internationaal in de prijzen

EMS-gins uit Poederlee is op de London Spirits Competition met 2 van haar gins in de prijzen gevallen. De jury oordeelde over kwaliteit, smaak en verpakking. Aan de competitie deden heel wat ginmakers uit de verschillende landen van Europa mee. EMS kreeg zilver voor de EMS Divinity-gin, een gin op basis van kweepeer...

Lille betwist overgang MacDonald

KFC Lille gaat niet akkoord met de overgang van Sherjill MacDonald naar ASV Geel. MacDonald verbrak zijn lopend contract bij KFC Lille om bij eersteprovincialer ASV Geel aan de slag te gaan. Hij gaat er samen met Roel Van Hemert voetballen. Die verbrak zijn contract bij Hooikt en stelde dat voetballers ouder dan 35 jaar dat mochten....

Dronken bestuurders en smaad tegen politie

De politie hield vrijdagavond- en nacht alcoholcontroles in Kasterlee, Lille en Turnhout. Negen chauffeurs waren hun rijbewijs enkele uren kwijt. Twee chaffeurs moeste hun rijbewijs zelfs 15 dagen inleveren voor drugs in het verkeer. Een aantal personen kreeg een PV wegens smaad aan de politie en voor verboden wapenbezit. Een voertuig dat niet verzekerd was, werd in...

Volgend weekend toch kermis in Lille

Het gemeentebestuur geeft toelating voor een kermis in Lille. De kermiskramen staan in het centrum op zondag, maandag en dinsdag. De bezoekers gaan via de Rechtestraat naar de kermis. De attracties voor kinderen staan samen op het Kerkplein.

VC Poederlee voegt power toe aan techniek

Met een versterkte kern mikt VC Poederlee naar een top 5-plaats in 3de provinciale A. “We voegden wat power toe om ons soms al te frivole van het voorbije seizoen te compenseren”, aldus sportief verantwoordelijke Patrick Engelen. “We hebben vorig seizoen te weinig uit de groep gehaald”, bevestigt Nico Janssens, die zijn comeback maakt als T1 na stemproblemen....

Oudste inwoonster Lille overleden

Maandag is in woonzorgcentrum Lindelo in Lille Fientje Vissers overleden. Ze was met haar 103 jaar de oudste inwoonster van de gemeente Lille.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS