10.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021
Home Gemeente Herselt

Herselt

Nieuws uit Herselt, Ramsel en Bergom

Staking in postsorteercentrum: minder post

Donderdagochtend hebben 35 van de 62 postbodes verbonden aan het postsorteercentrum in Heist-op-den-Berg het werk neergelegd. Ze deden dat omdat ze niet akkoord gaan met de nieuwe postrondes die voor hen uitgetekend werden. Door de actie was er minder postbedeling in de Heistse deelgemeenten en Herselt. Vrijdagochtend is er nieuw overleg. Komt er dan geen oplossing uit de...

Deze week starten inentingen woonzorgcentra Neteland

Deze week starten de inentingen in woonzorgcentra in het Neteland. De bewoners en verzorgenden in het wzc Sint-Barbara in Herselt krijgen op donderdag 7 januari de primeur, op vrijdag 8 januari is het wzc Lindelo in Lille aan de beurt, zaterdag 9/1 wordt er gevaccineerd in wzc Witte Bergen in Kasterlee.

Vrouw gewond door vallende tak

Ziekenwagen, ambulance
Op de weg aan de rand van het natuurdomein Hertberg aan herberg Mie Maan aan de Dietsebaan in Herselt is een vrouw woensdagnamiddag rond 15u gewond geraakt door een vallende tak. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser en voetganger lichtgewond bij botsing

Donderdagmiddag botsten op Vuldershoek in Herselt rond 12.30u een voetganger en fietser. Beiden hadden verzorging nodig maar moesten niet naar het ziekenhuis.

Grijze afvalzak blijft in Grobbendonk, Olen en Kasterlee

De gemeenten Lille en Herselt voeren vanaf 1 januari het Diftar-ophalingssysteem van afval door IOK in. Dat betekent dat het restafval ook in die gemeenten gewogen wordt. Enkel in Olen, Grobbendonk en Kasterlee gebeurt de ophaling dan nog met restafvalzakken.

36-jarige fietser gewond in Herselt

Ziekenwagen, ambulance
Maandagvoormiddag is in Herselt een fietser aangereden. De 36-jarige fietser uit Olen is lichtgewond naar het ziekenhuis gevoerd.

Dieven plunderen 2 bestelwagens

Dieven hebben het voorbije weekend 2 bestelwagens gekraakt in Herselt. Aan de Blaubergsesteenweg was een dakwerker het slachtoffer. Hij is heel wat werkmateriaal kwijt. In de Goorstraat in Herselt werd er ingebroken in de bestelwagen van een bedrijf in grond- en wegenwerken uit Geel. De omvang van de buit uit die bestelwagen is niet meegedeeld.

Ramsel wint in 4E van Herselt B met 7-0

Ramsel haalde in vierde provinciale E zwaar uit tegen Herselt B: 7-0. Tongerlo verloor met 3-2 bij Jong Rita Lyra-Lierse. Zondag: Kessel Utd-Heultje, Grasheide-Herenthout, Booischot-Peulis, Wiekevorst-Zammel

Bestuurder auto zwaargewond na missen bocht

Op de Blaubergsesteenweg in Herselt is dinsdagnamiddag rond 14.15u een zwaar ongeval gebeurd. Een auto miste er ter hoogte van het kruispunt Veerlepad een bocht, raakte een fietser en kwam tegen een duiker in de gracht terecht. De fietser raakte niet gewond maar werd toch voor controle naar het ziekenhuis gevoerd. De bestuurder van de wagen was...

Brand legt 2 ha dennenbos in de as in Langdonken

Woensdagnamiddag heeft het gebrand in het natuurreservaat Langdonken in Ramsel. Wandelaars hadden de brand opgemerkt en verwittigden de brandweer. Vier posten van de brandweerzone Kempen; Geel, Westerlo, Herenthout en Aarschot kwamen ter plaatse met tank- en bluswagens. Omdat er geen wind was was de brand vlug omschreven. Twee van de 190 ha van het natuurgebied ging in...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS