12.2 C
Herentals
maandag 19 april 2021

Politie pakt koperdief

Agenten van de politie Neteland hebben woensdag in een bedrijf op Moerbroek in Herenthout een koperdief op heterdaad betrapt. De dief, een 60-jarige man uit Nijlen was uit het leegstaand bedrijf Carossier Chromage Voorspoels, een lading koper in zijn bestelwagen aan het laden. In het bedrijf stonden ook nog chemische producten. Die werden...

Geen festival Clamotte Rock

Het festival Clamotte Rock van 2021 wordt door corona geannuleerd. De nieuwe datum van het festival zijn 26, 27 en 28 mei 2022. Tickets en consumptiebonnen blijven geldig. Artiesten die al zeker langskomen zijn: Wolfmother, The Chalkheads, DJ Kerck, ...

Itegemse Steenweg door werken één maand dicht

De Itegemse Steenweg in Herenthout gaat vanaf 26 april één maand dicht. Er wordt een persleiding getrokken en tussen het kruispunt met de Canadadreef en de bocht voor het tankstation wordt de rijweg vernieuwd met een nieuw wegdek. Het einde van de werken is voorzien op 24 mei. De omleiding van het verkeer...

Gemeentebestuur halveert bedrijfsbelasting

In Herenthout wordt de voorziene bedrijfsbelasting voor dit en volgend jaar gehalveerd. Met deze maatregel ondersteunt het gemeentebestuur in deze coronatijden de handelaars en ondernemingen in het Stoetersdorp.

Brandje aan KLJ-lokalen in Herenthout

Vrijdagnamiddag was er een brandje aan de KLJ-lokalen aan de Bouwelsesteenweg in Herenthout. Een vuilnisbak had vuur gevat. De bak stond onder een afdak aan de deur. De brandweer had het vuur snel geblust. Zo konden ze voorkomen dat de vlammen het lokaal zelf binnendrongen. Binnen in de lokalen was er geen schade.

Grote opruimactie in Stoetersdorp geannuleerd

Het gemeentebestuur van Herenthout heeft de grote opruimactie die op zaterdag 27 maart stond gepland, geannuleerd. De strenge coronamaatregelen zijn er de oorzaak van. Er hadden zich 145 vrijwilligers aangediend om mee op te ruimen.

Kapping gevaarlijke bomen in buurtbos ’t Kapelleke

Bosgroep Zuiderkempen start maandag met het kappen en verwijderen van bomen in het buurtbos 't Kapelleke. Het gaat om bomen die een gevaar vormen voor de wandelaars.

Fietsers vragen veiligere fietspaden op Atealaan

Door de herstelwerkzaamheden aan de Atealaan in Herenthout/Herentals is het er voor de fietsers die naar hun bedrijf rijden op het Industrieterrein veel gevaarlijker geworden. Ze vragen om een betere signalisatie. Ook de fietspaden langs de Atealaan worden aangepakt.

Hertjes op wandel in centrum Herenthout

Een vrouw die zaterdagochtend met haar fiets richting werk reed, werd op de Nijlensesteenweg in Herenthout verrast door 2 reeën. Die liepen op een drafje richting centrum. De natuur dicht bij jouw in de buurt, heet dat dan.

Loket Vrije Tijd zoekt voetwegen en binnenpaadjes

Bij het Loket Vrije Tijd van de gemeente Herenthout zijn ze gestart met de inventarisatie van voetwegen en binnenpaadjes in de gemeente. Weet jij meer over het 'judopaddeke, het pissepaddeke, het koelebekepaadje, ... ? Neem dan contact op met het Loket Vrije Tijd via de website van de gemeente Herenthout.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS