13.8 C
Herentals
vrijdag 30 oktober 2020
Home Gemeente Herentals

Herentals

Nieuws uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven

Oude legerloods brandt in Noorderwijk

Aan Venheide in Noorderwijk is in de vooravond brand uitgebroken in een oude legerloods. Het is niet de eerste keer dat er een vuurtje wordt gestookt. Vaak wordt er afval opgestookt. De brandweer van Herentals had het brandje snel geblust.

Herentals eert Wout van Aert met eigen veldrit op 23 december

Op 23 december organiseert Herentals voor de eerste keer een veldrit. Daarmee eren ze Herentalsenaar Wout van Aert voor zijn schitterende prestaties op de weg maar ook in het veld. Normaal gezien maakt Van Aert eind november zijn werderoptreden in het veld. De veldrit van Herentals wordt georganiseerd in de buurt van de skiberg op het Sportcentrum...

Directeurs ziekenhuizen Kempen sturen Open Brief, lockdown dichtbij

De directeurs van de ziekenhuizen in de Kempen hebben donderdag een Open Brief verspreid. Daarin duiden ze op het belang van het strikt opvolgen van de nieuwe coronamaatregelen. Het beperken van sociale contacten en het opvolgen van alle maatregelen is belangrijk om de zorg in de ziekenhuizen te blijven garanderen.

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat de gemeenteraad

Bart Lamers (Stadslijst) verlaat op het einde van dit jaar de gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door François Vermeulen. Die wordt na 2 jaar opgevolgd door partijvoorzitter Hans Horemans.

Auto in gracht na achtervolging

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk een auto in de gracht gereden. De bestuurder was in Oevel op de vlucht geslagen bij een coronacontrole door de politie. De achtervolging eindigde in de gracht in Noorderwijk. De chauffeur raakte niet gewond maar werd wel opgepakt door de politie.

Strengere coronamaatregelen gaan in Neteland al om middernacht in

De burgemeesters van de gemeenten in de zone Neteland wachten niet om de nieuwe coronamaatregelen pas op vrijdagavond toe te passen. De maatregelen zijn zo dringend nodig vinden de burgemeesters en ze laten ze dan ook al om middernacht woensdag ingaan.

Voetbalclubs willen uitstel tot na Nieuwjaar

De voetbalclubs uit eerste nationale willen een uitstel van de competitie tot na Nieuwjaar. Dat moet de clubs in staat stellen het coronavirus helemaal te laten uitwoeden. Nu is de competitie stopgezet tot 9 november. Ook clubs uit 2e nationale en de provinciale afdelingen zijn een competitiestop tot na Nieuwjaar wel genegen. Vandaag...

Bomensnoei in park Le Paige

Begin deze week is in het arboretum van Le Paige gestart met het snoeien en onderhouden van bomen. Dit kan soms hinder geven voor wandelaars. Het Park Le Paige blijft wel geopend voor wandelaars. De onderhoudswerken duren tot en met 6 november.

Belgacomgebouw wordt Kunstencampus

Volgende week dinsdag start een aannemer met de verbouwing van het voormalige Belgacomgebouw tot nieuwe Herentalse kunstencampus. Na de verbouwing zal ook de politie Neteland naar het nieuwe onderkomen aan de Molenvest terugkeren. Politie en stadsbestuur kochten enkele jaren geleden het gebouw.

Overtredingen coronamaatregelen blijven beperkt

De strengere coronamaatregelen, en ze worden waarschijnlijk nog strenger, worden in de Kempen vrij goed opgevolgd. De politie moest in Geel een privé-feestje met 10 personen stilleggen. In Turnhout was er een samenscholing van 9 personen, in Mol waren er 6 overtredingen op de nachtklok.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS