10.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021
Home Gemeente regio Geel

regio Geel

Nieuws uit Geel, Larum, Oosterlo, Winkelomheide, Elsum, Laakdal, Veerle-Laakdal,...

Brandweer blust grote afvalberg

De brandweer moest woensdagavond rond 20u een grote afvalberg blussen achter een woning in de Speeltuinstraat in Meerhout. Bouwvakkers die er een woning verbouwen hadden de hoop afval in brand gestoken. Buurtbewoners verwittigden de brandweer. Die kwam de vlammen blussen.

Felle bedrijfsbrand met dikke rookpluim bij metaalverwerker

Maandagmiddag is brand ontstaan bij het metaalverwerkersbedrijf HKS aan de Eindhoutseheide, op de grens van Geel en Eindhout. De brand zorgt voor een dikkte rookpluim die van ver te zien is. De politie vraagt aan buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden. Aan automobilisten op de E313 wordt gevraagd de ventilatie van hun wagen af te...

Slagbomen hinderen het verkeer in Herentals, Olen en Geel

Net als vorige week was er een defect aan de slagbomen in Herentals, Olen en Geel. Tijdens werken aan de sporen in de buurt van het station in Herentals werd een elektriciteitskabel geraakt. Daardoor gingen de slagbomen in Herentals, Olen en Geel omlaag. De politie Neteland moest het verkeer veilig laten passeren. Werklui van Infrabel moesten handmatig...

Geelse wijkagenten lanceren project Digitale Wijk

De 12 wijkagenten van de Geelse politie starten voor hun wijk een besloten facebookgroep Digitale Wijk. Ze willen daarmee nog meer informatie geven en nog beter bereikbaar zijn voor de wijkbewoners. Ook de stad Geel werkt mee aan het project.

Zorgvuldig vaccinaties leveren extra dosissen op

De vaccinaties in de Geelse woonzorgcentra zijn vorige week erg succesvol verlopen. Door het zorgvuldig toedienen konden 6 i.p.v. 5 vaccins uit een flesje gehaald worden. Daardoor kon al een deel van het zorgpersoneel gevaccineerd worden. In Geel zijn er 5 woonzorgcentra: Laarsveld, Onze-Lieve-Vrouw, Zusterhof, Wedbos en Klein Veldeken.

Marcel Verhaegen (95) overleden

Donderdag is de ere-conservator van het natuurreservaat Marcel Verhaegen overleden. Hij was lange tijd conservator van De Zegge en voorvechter van de vogelbescherming in Vlaanderen.

Brand vernielt 2 garageboxen

Een zware brand heeft vrijdagvoormiddag aan Mosselgoren in Geel - Ten Aard 2 garageboxen vernield. Die stonden los van de woningen. Buurtbewoners merkten rond 10.45u de vlammen op. De brandweer had de vlammen snel onder controle en geblust. De schade is groot. Niemand raakte gewond. De oorzaak ligt mogelijk bij opladers van machines.

Man afgeranseld, daders pakken verkeerd slachtoffer

Een jongeman is maandagavond rond 23u in Geel met matrakken/wapenstokken afgeranseld. De feiten gebeurden op het terrein van het tankstation Q8 op de Antwerpseweg in Geel. Toen de jongeman aan het tanken was werd hij door 2 belagers uit een ander auto in de rug aangevallen en afgeranseld. De man liep een neusbreuk, een gebroken onderarm en...

Opnamestop AZ Geel

Het AZ Sint-Dimpna kreunt onder het aantal coronabesmettingen. Niet alleen van patiënten die opgenomen worden, maar ook heel wat personeelsleden zijn out met covid-19. Tot en met zondag 27 december worden er geen nieuwe opnames van gewone patiënten gedaan.

Signalisatiewagen rijdt in gracht

ambulance, ziekenwagen (112)
Op een recht stuk weg vlak voor de oprit van de E313 in Geel-Oost is vrijdagavond een auto in de gracht gereden. De chauffeur raakte gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht werd.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS