10.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021
Home Gemeente Berlaar

Berlaar

Nieuws uit Berlaar, Berlaar-Heikant, Gestel, Melkouwen

Politie Berlaar mag/kan quarantaine inwoners controleren

De inwoners van Berlaar die door corona in quarantaine moeten, kunnen nu controlebezoek van agenten van de lokale politie. Staan die voor een gesloten deur, dan kan dat de bewoner 250 euro boete kosten. De gemeente Berlaar werkt voor de controlegegevens samen met het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Ereburgemeester Andre Martens overleden

In Berlaar is op nieuwjaarsdag ereburgemeester Andre Martens (81) overleden. Andre Martens (CD&V) was in Berlaar burgemeester tussen 1995 en 2006. Hij werd toen opgevolgd door huidig burgemeester Walter Horemans. Met beperkte middelen realiseerde hij toch het sportcentrum Doelvelden en de restauratie van de kerk in Gestel. foto: Walter Horemans/gemeente Berlaar

Nieuwjaarsreceptie vanuit je huiskamer

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berlaar gaat dit jaar digitaal. De toespraak van de burgemeester gaat digitaal, de receptie voor de inwoners van Berlaar gebeurt vanuit hun huiskamer. De Berlaarenaren kunnen hun bestelling van appelbollen en worstenbroden digitaal via het gemeentehuis doorgeven. Dat moet ten laatste op maandag 4 januari gebeuren.

Roze zak wordt blauwe zak in Berlaar

Vanaf 1 januari 2021 kunnen de inwoners van Berlaar meer plastic verpakkingen meegeven in de voormalige roze zak. Die wordt vanaf 1 januari wel vervangen door de blauwe zak. Wie nog roze zakken heeft, kan die nog tot 31 maart 2021 gebruiken.

Schepenwissel in Berlaar: Beullens vervangt Van Hoof

In Berlaar is er een schepenwissel: Ingeborg Van Hoof (CD&V) geeft het schepenambt over aan haar partijgenoot Willy Beullens. Die krijgt de bevoegdheden van Lokale Economie; ICT en digitalisering, Leefmilieu en Dierenwelzijn. Landbouw. Ingeborg Van Hoof blijft gemeenteraadslid.

Politie pakt drugsdealer

De politie heeft eind vorige week in Berlaar-Heikant een drugsdealer opgepakt. De man zorgde al enige tijd voor overlast in de Berlaarse deelgemeente. Bij een huiszoeking bij de man vond de politie een hoeveelheid cocaïne. Bij de vriend van de 40-jarige man vond de politie nog een hoeveelheid amfetamines en andere drugs. De 40-jarige man zit in...

Gulle schenkers verdenken jonge vrouw verkoop goederen

De politie onderzoekt de mogelijke verkoop van waardevolle geschonken en ingezamelde goederen. Een 22-jarige vrouw uit Berlaar wordt er door enkele gulle schenkers van verdacht geschonken goederen te hebben verkocht. De vrouw had op facebook verschillende groepen aangemaakt waarop ze goederen vroeg voor een inzameling voor het goede doel.

Nieuwe fase werken Pastorijstraat gestart

Een aannemer is in de Pastorijstraat in Berlaar met een nieuwe fase van de weg- en rioleringswerken gestart. Er wordt nu gewerkt vanaf sporthal Stapveld tot aan het kruispunt met de Beerslaan en het Diamantpark. De omleiding via de Itegembaan, Heibergstraat en Bevelsesteenweg blijft. Voor voetgangers en fietsers wordt een...

Politie onderzoekt zaak oplichting goedereninzameling

De politie is op vraag van enkele mensen uit Berlaar is de politie een onderzoek gestart naar een geval van oplichting. Een 22-jarige vrouw zamelt via facebook goederen in voor kansarmen. Volgens enkele schenkers heeft de vrouw een aantal goederen verkocht.

Persoon gegrepen door trein

In Berlaar is woensdagavond een persoon gegrepen door een trein. Dat gebeurde even voorbij de overweg aan de Smidstraat in Berlaar. Het treinverkeer tussen Lier en Heist-op-den-Berg lag daardoor rond 22u stil. De NMBS legde vervangbussen in. Verwacht wordt dat de treinen donderdag gewoon kunnen doorrijden.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS