3.3 C
Herentals
zondag 29 november 2020

Nieuwe brug wordt knap kunststukje

Het invaren van de nieuwe brugdelen voor de brug over het Albertkanaal op de Herenthoutseweg in Herentals is vrijdag en zaterdag vlekkeloos verlopen. De paar toeschouwers die het toch live wilden meemaken, kwestie van ook wat foto's voor later te nemen, waren het er over eens: 'een makkie, die firma heeft dat nog gedaan'. Er wordt zaterdag en...

Wout van Aert meteen op podium in eerste veldrit Kortrijk

Wout van Aert heeft zijn heroptreden in het veldrijden bekroond met een derde en podiumplaats. De winst in Kortrijk was voor Iserbyt. Bij de vrouwen was de winst voor Lucinda Brand. Sanne Cant eindigde 8e.

193 nieuwe coronabesmettingen

In de arrondissementen Mechelen (95) en Turnhout (98) zijn er vrijdag 193 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Enkele gemeenten en cijfers: Mechelen 46, Lier 8, Heist-op-den-Berg 3, Nijlen 2, Berlaar geen, Turnhout 14, Balen 13, Laakdal 11, Herentals, 5, Geel 10, Mol en Westerlo 5, Herselt 4, Lille 3, Herenthout 2, Grobbendonk, Kasterlee en Olen: 1, Vorselaar geen.

Brandje kantoren Living Wood snel geblust

Zaterdagochtend was er rond 6u een kleine brand in de kantoren van houtskeletbedrijf Living Wood aan Achterstenhoek in Lille. Brandweer Taxandria had de vlammen snel geblust. Er is enkel schade in de kantoren vooral op de eerste verdieping. De houtsopslagplaatsen werden niet bedreigd. Niemand raakte gewond.

Voorbereidende werken Albertkanaal brug Herenthoutseweg

Vrijdag waren er voorbereidende maatregelen op de oevers van het Albertkanaal. Zaterdag wordt de nieuwe brug ingevaren. De nieuwe brug was er al vrijdagavond, dit om pottenkijkers te vermijden. foto's: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

Werd overleden vrouw toch aangereden

De politie Neteland zoekt getuigen van een mogelijke aanrijding tussen een kleine rode personenwagen en een 84-jarige fietster. Dat gebeurde ter hoogte van bakkerij Bakkershuys 37 in de Leopoldstraat. De bestuurster van de personenwagen reed van de parking van de bakkerij. Mogelijk heeft ze met haar wagen de fietster geraakte. Die ging te voet naar huis maar...

Wout van Aert is Flandrien van het Jaar

Wout van Aert en Lotte Kopecky zijn vrijdagavond verkozen tot Flandrien van het Jaar. Wout van Aert haalde het voor Remco Evenepoel en Yves Lampaert. Zaterdag maakt Wout van Aert trouwens zijn wederoptreden in het veldrijden. Hij staat (zonder ambities) aan de start in Kortrijk.

Lierse Kempenzonen – KVC Westerlo

Op de eerste speeldag hield Lierse Kempenzonen verrassend KVC Westerlo op 0-0. Zaterdagavond spelen ze opnieuw tegen mekaar. Bij Lierse Kempenzonen is Straetman niet geselecteerd en na een dispuut naar de B-kern verwezen. Vermeiren, Van Landschoot, Van Geel en Allach zijn out met blessures. Bitsindou is geschorst. Bij KVC Westerlo is Muritala geblesseerd....

Griet Van Nueten komt in Herentalse raad

Nick Kraft (N-VA) uit Morkhoven verlaat de Herentalse gemeenteraad. Hij heeft het te druk met zijn beroepswerkzaamheden en muzikale carrière. Kraft wordt in de raad opgevolgd door zijn partijgenote en eveneens Morkhovense Griet Van Nueten. Van Nueten is een 44-jarige lerares en schoonheidsspecialiste. Ze legt zich toe op de sport en de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen.

Gulle schenkers verdenken jonge vrouw verkoop goederen

De politie onderzoekt de mogelijke verkoop van waardevolle geschonken en ingezamelde goederen. Een 22-jarige vrouw uit Berlaar wordt er door enkele gulle schenkers van verdacht geschonken goederen te hebben verkocht. De vrouw had op facebook verschillende groepen aangemaakt waarop ze goederen vroeg voor een inzameling voor het goede doel.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS