0 C
Herentals
zondag 17 januari 2021

Overwegen tussen Herentals en Geel bleven enkele uren gesloten

Zaterdagvoormiddag waren er problemen met gesloten overwegen in Herentals, Olen en Geel. Oorzaak was mogelijk een technische storing aan de wissels in Herentals. Rond de midddag was de storing opgelost.

Oude fabriek Henrad wordt afgebroken

Aannemer Van Loo Projects is volop bezig met de afbraak van de oude radiatorenfabriek Henrad langs de Herenthoutseweg in Herentals. Het levert een hoop staal en ander materiaal op dat zo veel mogelijk gerecupereerd wordt. De afbraak moet eind maart 2021 achter de rug zijn. Daarna worden in een volgende fase op de site nieuwe magazijnen gebouwd....

Nieuwe eigenaars zonnepanelen voelen zich bedrogen

Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Duizenden eigenaars die vorig jaar nog in zonnepanelen investeerden omdat ze 15 jaar lang van het systeem zouden kunnen genieten voelen zich bedrogen. De Vlaamse regering vergadert vrijdag over eventuele nieuwe tegemoetkomingen en eventuele premies als compensatie.

Spoorwegoverweg Belgiëlaan ’s nachts onderbroken

Infrabel werkt volop aan de spoorwegovergang van de Belgiëlaan. Tot eind februari wordt daar een duurzame oplossing uitgewerkt voor de bedding en wissel aan het station. De overweg gaat daarvoor 's nachts dicht.

Medimundi maakt mondmaskers, 30 extra jobs

Medimundi uit Turnhout maakt sinds november vorig jaar al de chirurgische FFP2-mondmaskers. Het bedrijf, een spin-off  van Cartamundi, mag nu ook FFP3-mondmaskers maken. Tot nu toe werden die in het buitenland besteld. De productie is goed voor 30 extra jobs.

Handelaars Handelshart klaar voor eerste koopjeszondag

Sinds maandag kan je bij de Herentalse handelaars terecht voor de wintersolden. Zondag 10 januari houden ze tussen 13 en 17u een eerste koopzondag. Gezelligheid gegarandeerd.

Zaal Edma verdwijnt en maakt plaats voor appartementen

De gekende concertzaal Edma in het centrum van Vorselaar verdwijnt. Ze maakt na een brand die in juli vorig jaar de zaal beschadigde plaats voor een appartementsblok. Zaal Edma was vroeger een cinema en werd daarna omgevormd tot een concertzaal.

Dirk Coorevits is nieuwe Trends Manager van het Jaar

Dirk Coorevits, CEO van Soudal, is verkozen tot Trends Manager van het Jaar. Hij was al drie jaar genomineerd. Coorevits bouwde samen met Vic Swerts Soudal uit tot een wereldspeler.

Optiek De Belser aanwinst in stadscentrum

Optiek De Belser is sinds maandag nieuw in het Hofkwartier in Herentals. Nieuw maar toch niet zo nieuw. Jan De Belser zet met Optiek De Belser het werk van Rai Haerens van Optiek Haerens na de overname gewoon verder. Het kwalitatieve aanbod wordt nog uitgebreid met exclusieve merken zoals Balenciaga, Fendi en Linda Farrow.

Wintersolden starten maandag

De wintersolden starten op maandag 4 januari en duren tot 31 januari 2021. Wel gelden voor de wintersolden de coronamaatregelen: mondmaskerplicht, afstand houden en alleen winkelen, 30 minuten per winkel, ... handen ontsmetten. Zondag 10 januari kan je in Herentals bij de winkels aangesloten bij Handelshart Herentals shoppen tijdens een extra koopzondag.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS