30.9 C
Herentals
woensdag 12 augustus 2020
Home Cultuur & verenigingen

Cultuur & verenigingen

Nieuws uit het verenigingsleven en over evenementen uit de cultuursector

Twee extra besmettingen in Herentals

Maandag zijn er in het arrondissement Turnhout 11 nieuwe coronabesmettingen/positieve tests gevonden. In Herentals, Beerse en Laakdal kwamen er 2 bij. In Balen, Hulshout, Lille, Mol en Rijkevorsel kwamen er 1 bij.

Extra plaatsen en flesjes water bij huwelijken

In Grobbendonk kunnen trouwers terecht in de tuin van de pas gerenoveerde Pastorij. Er kunnen 50 mensen coronaveilig zitten. In de trouwzaal kunnen er maar 30 mensen binnen. Trouwers en hun gezelschap krijgen bij dit weer ook extra flesjes drinkwater.

Nog avondtickets De Lilse Bergen

De dagtickets voor het recreatiedomein De Lilse Bergen zijn al zeker tot woensdag 12 augustus uitverkocht. Wel zijn er nog avondtickets voor de periode tussen 19 en 21u beschikbaar. Reserveren verplicht!

Dit jaar geen Pompoendag

De jaarlijkse Pompoendag in Kasterlee wordt omwille van het coronavirus geschrapt. De Pompoendag was gepland op zondag 18 oktober. De Pompoendag is ongelooflijk populair in de regio met o.a. de weging van de zwaarste pompoen.

Geen aankomst Sinterklaas, geen Night of the Proms

De coronamaatregelen gaan ook nog in november gelden. Dat blijkt alvast uit de afgelastingen van de aankomst van Sinterklaas op 14 november in Herentals, een organisatie van de vzw Kinderdroom. De Sint plant wel individuele verrassingetjes voor de kinderen. Ook de editie 2020 van Night of the Proms in het Sportpaleis is geannuleerd....

Pro Heist zamelt speelgoed en schoolgerei in

Pro Heist start in Heist-op-den-Berg een inzamelactie van speelgoed en schoolgerei. Dat wordt geschonken aan kansarme gezinnen. Concreet wordt er gezocht naar nog bruikbaar speelgoed, schoolgerief met boekentassen, pennenzakken, passers, kaften, rekenmachines, bruikbare laptops. Wie iets wil wegschenken kan contact opnemen met giselevervoort@hotmail.com, gsm 0494-94 71 46.

Don Dieltjens (68) overleden

In Herenthout is Don Dieltjens overleden. Hij was al langere tijd ziek. Don Dieltjens was een monument in de Kempen en tot ver daarbuiten. Hij was jarenlang mee de bezieler en dynamisch voorzitter van de Koninklijke Fotoclub Toreke in Herenthout. foto: Don Dieltjens

Stadsbestuur geeft tips om hittegolf goed door te komen

Het stadsbestuur van Herentals geeft eenvoudige bruikbare tips om de eerste hittegolf goed door te komen. Veel water drinken, geen zware inspanningen doen, maar wel mondmasker opzetten zijn de bijzonderste.

Baobab Beach Club heropent woensdagmiddag

Na overleg tussen de organisatoren van de Baobab Beach Club, het stadsbestuur en de noodplanningsambtenaar van de stad Herentals heropent de zomerbar woensdagmiddag om 12u. De zomerbar was vorige week gesloten omdat de coronamaatregelen er niet werden nageleefd zoals het hoorde. Bij verschillende bezoeken werden overtredingen vastgesteld. De uitbaters hebben ...

Opnames ‘De Kemping’ gestart

Op een weide in Geel zijn de opnames gestart van 'De Kemping' een reeks van Tijs 'Van Echelpoel' Vanneste. Die bouwde in Geel samen met 10 werkloze jongeren een weide om tot camping 'De Kemping'. Er zijn tot 21 augustus dagelijks activiteiten. Er worden tot 150 kampeerders verwacht. De televisiereeks wordt in 2021...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS