8.1 C
Herentals
donderdag 26 november 2020

Diego Maradona (60) overleden

De voetbalwereld en gans Argentinië zijn in rouw. Woensdag is het nationaal idool Diego Mardona overleden. In 1986 maakte hij op zijn eentje Argentinië wereldkampioen voetbal. Hij schitterde bij Napoli maar geraakte er aan de drugs. Zijn drugsprobleem bepaalde de nadagen van zijn carrière. Maradona werd vorige week al opgenomen in een ziekenhuis, de Argentijnen leefden met...

Alvarado wint EK veldrijden Rosmalen

Het EK veldrijden kreeg in Rosmalen een volledig Nederlands podium. De winst was voor Alvarado voor Worst en Brand. Sanne Cant eindigde 7e, Ellen Van Loy 10e. Loes Sels eindigde 12e. Zondag rijden de mannen hun EK.

Europees kampioenschap veldrijden

Zaterdag en zondag wordt in het Nederlandse Rosmalen het Europees kampioenschap veldrijden gereden. Zaterdag is het de beurt aan de dames. Voor ons land werden Sanne Cant, Ellen Van Loy, Alicia Franck, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Laura Verdonschot, Karen Verhestraeten en Suzanne Verhoeven geselecteerd. Zondag rijden de mannen. Ons land stuurde zowel voor...

Zware aardbeving treft Izmir en Samos

Een zware aardbeving van 7 op de Schaal van Richter heeft de westkust van Turkije en het Griekse eiland Samos getroffen. Het ging om een zeebeving die ook gevolgd werd door een tsunami. Vooral de streek rond de kustplaats Izmir is zwaar getroffen. De voorlopige balans ligt op 8 doden en honderden gewonden.

Man doodt drie bezoekers kerk in Nice

In Nice heeft een terrorist donderdagvoormiddag in een kerk 3 kerkgangers vermoord. In Avignon schoot een agent een man dood die hem met een mes belaagde. In Frankrijk wordt gevreesd voor een grote aanslag. Aanleiding zijn nieuwe cartoons in het blad Charlie Hebdo en de sterke uitspraken van de Turkse president Erdogan en zijn Franse tegenhanger Macron....

Vogelgriep met ophokplicht in Nederland

In Nederland is bij enkele knobbelzwanen in de buurt van Utrecht vogelgriep vastgesteld. Mogelijk is de ziekte verspreid door trekvogels. Er geldt een ophokplicht van kippen en vogels. In ons land wordt gevraagd extra uit te kijken om eventuele besmettingen tijdig vast te stellen. Bij ons is er nog geen ophokplicht.

Ijsland – België in gevaar door corona

De wedstrijd van de Rode Duivels van woensdag in Ijsland in het kader van de Nations League komt in gevaar. De ganse staf van de Ijslandse ploeg zit in quarantaine. Voorlopig is er nog geen mededeling van afgelasting.

Corona raast door de sportwereld: Giro en Ronaldo belast

De coronabesmettingen razen door de sportwereld. Twee teams zijn dinsdag niet gestart in de Giro. Na besmettingen van Steven Kruiswijk trok Jumbo-Visma zich terug, na besmetting van Simon Yates vertrok ook het team van Mitchelton-Scott uit de Giro. Voetballer Ronaldo testte ook al positief op corona.

Drugstoeristen gaan strandjutten in Borssele

Het strand in het Nederlandse Borssele werd zaterdagmorgen overspoeld door drugstoeristen. Het nieuws dat er sinds begin deze week op het strand al minstens 300 pakjes cocaïne werden gevonden heeft zich als een vuurtje over Nederland verspreid. Sinds vrijdagavond wordt de omgeving er belaagd door drugstoeristen. Ze komen uit gans Nederland. Die hopen er nog een pakje...

Geen Parijs-Roubaix dit jaar

Dit jaar wordt de editie van Parijs-Roubaix geschrapt. Het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio Parijs en Roubaix zet de organisatoren aan tot deze maatregel. De uitgestelde editie van dit jaar zou op zondag 25 oktober gereden worden. De volgende editie van Parijs-Roubaix staat volgend jaar op 11 april op de wielerkalender.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS