18.6 C
Herentals
zaterdag 19 juni 2021

Al drie dodelijke slachtoffers gevonden onder puin

Onder het puin van de school die vrijdagnamiddag in Antwerpen is ingestort zijn al drie dodelijke slachtoffers terug gevonden. In het ziekenhuis liggen nog zeker 5 arbeiders in kritieke toestand. Er zijn nog 5 andere lichtgewonden. Nog 2 arbeiders worden er vermist.

Zomerplan: nieuwe versoepelingen vanaf 27 juni

Daarnet kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Dankzij de positieve cijfers (minder dan 500 covid-patiënten in ziekenhuizen, aantal besmettingen lopen fors terug, positiviteitsgraad ligt onder de 3%) kunnen we op zondag 27 juni de volgende stap van ons zomerplan nemen. Lees hier alles over het zomerplan: www.herentals.be/corona

School in opbouw ingestort: 1 dode en vijf vermisten, al 8 zwaargewonden

Vrijdagnamiddag is op het Nieuw Zuid in de Jos Smolderenstraat in Antwerpen een school in opbouw ingestort. Wat er precies misliep is nog onduidelijk. Er lagen 20 werknemers onder het puin. Er zijn al zeker 8 zwaargewonden en 1 dodelijk slachtoffer. Er zijn ook nog vijf vermisten. Het medisch rampenplan is afgekondigd.

Hogere boetes snelheidsovertredingen

Er komt geen pardon meer voor snelheidsovertredingen. Er wordt bij boetes geen rekening meer gehouden met een 'overtredingsmarge' waarbij de snelheidslimiet maar met enkele km/u wordt overtreden. Nu was er een marge omdat de boetes niet meer konden verwerkt worden. Aanwerving van bijkomende ambtenaren moeten de diensten van de verkeersboetes versterken.

Geen opkomstplicht meer bij volgende gemeenteraadsverkiezingen

Je bent bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen en verkiezingen voor de provincieraad niet meer verplicht om te gaan stemmen. Ook de lijststem werd eerder al afgeschaft.

Yves Lampaert is BK tijdrijden

Yves Lampaert is in Ingelmunster Belgisch kampioen tijdrijden geworden. Hij had 20" voorsprong op Remco Evenepoel en 41" op Victor Campenaerts die derde eindigde. De vorige Belgisch kampioen tijdrijden Wout van Aert reed niet mee. Hij is nog op stage in het buitenland.

Wie volgt Wout van Aert op als Belgisch kampioen tijdrijden

Woensdag wordt in Ingelmunster het BK Tijdrijden voor profs gereden. Vraag wordt ongetwijfeld wie huidig kampioen tijdrijden Wout van Aert zal opvolgen. Van Aert rijdt zelf niet mee. Het BK tijdrijden past niet in zijn programma. Vraag is dan wie Remo Evenepoel van zijn eerste titel kan houden: Yves Lampaert of Victor Campenaerts of nog iemand anders....

Air Force One vloog boven de regio

Het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden was met de AirForce One die zondagavond over de regio vloog, ook voor enkele spotters waarneembaar. "Voor hen die het net gemist hebben: Air Force One, met de Amerikaanse President Joe Biden aan boord, vloog vandaag zondag 13 juni om 20.16 uur (op amper 300...

Volgende 2 seizoenen 18 clubs in 1A

Op de Algemene Vergadering van de Belgische Voetbalbond is een akkoord gevonden over het competitieformat voor de voetbalcompetitie. Tot en met het seizoen 2022-2023 spelen er in 1A 18 ploegen met één rechtstreekse degradatie en het team dat op de 17e plaats eindigt, dat nog een laatste kans krijgt met barragematchen tegen de 2e van 1B.

K3 – Alle Kleuren op vinyl

Vanaf vandaag is het K3 album Alle Kleuren op vinyl verkrijgbaar. De felgroene LP is speciaal uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Studio 100. Het is een never-seen-before K3 vinyl versie van Alle Kleuren, destijds gezongen door Karen, Kristel en Kathleen, de oorspronkelijk bezetting van K3. Het kan met recht een collectors item worden genoemd,...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS