Stad investeert in 12 elektrische wagens

Het stadsbestuur van Geel investeert in de aankoop van 12 elektrische wagens. Daardoor rijdt een deel van het personeel in de toekomst ‘groener’. Het bedrag van de investering is 395.000 euro. De wagens kunnen door de verschillende diensten gebruikt worden.

Groener wagenpark voor stad Geel

In het wagenpark van de stad waren twaalf voertuigen aan vervanging toe. Bij de aankoop van een voertuig bekijkt de stad steeds of er duurzame mogelijkheden zijn, wat bij auto’s meestal leidt naar een elektrische uitvoering. Dankzij de elektrische voertuigen kunnen heel wat dienstverplaatsingen op een ecologische manier gebeuren.

“Stad Geel investeerde ruim 395 000 euro in twaalf elektrische wagens. De wagens zullen gebruikt worden voor dienstverplaatsingen door medewerkers van de schoonmaakdienst, de stedelijke werkplaats, de dienst patrimonium en openbare werken en verkeer. Er is ook een deelvoertuig voor het OCMW bij. 

Het wagenpark van de stad wordt daarmee heel wat duurzamer. De stad komt zo voor een groot deel tegemoet aan de doelstellingen van het burgemeestersconvenant. Dat is een project waarmee de Europese Unie lokale besturen uitdaagt om hun CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent te verminderen. De elektrische wagens zijn daar een uitstekend hulpmiddel bij, zij stoten geen CO2 uit. De auto’s worden opgeladen met groene stroom.”

foto en bericht: stad Geel