Eenheid schenkt kledingcheque aan Rode Kruis

Eenheid Herenthout schenkt opbrengst van de kledinginzamelactie aan het Rode Kruis Herenthout.

Vrijdagavond was het voor alle leden van het Rode Kruis Herenthout verzamelen geblazen aan het lokaal. Veel activiteit, buiten de bloedinzamelingen en de uitleendienst, was er tijdens de corona maatregelen niet.

Nu stilaan het leven zijn normale gangetje begint te gaan, leek het, het gepaste moment om al onze vrijwilligers eens terug op te trommelen aldus voorzitter Francis Van Leemputte. Even gedag zeggen, wat bijpraten en wat info uitdelen.

Vooraf werd halt gehouden en gevraagd om even met onze gedachten bij de slachtoffers te zijn van het drama dat zich momenteel in ons land en ook er buiten, afspeelt. Als Rode Kruis afdeling zullen wij ook ons financiële steentje bijdragen om te trachten het menselijk leed enigszins mee te helpen verzachten. Wij maken 125€ over op het noodnummer van het RK 070 00000000 2525.

Maar anderzijds en daar draaide het vrijdagavond rond, had de voorzitter ook zeer goed nieuws voor de afdeling:

Dankzij een kledinginzamelactie die de Partij Eenheid organiseerde voor het goede doel tijdens de maand april werd een bedrag verzameld van 1483.20€. Het was een fiere Evi van den Broeck die samen met Sander Ooms namens de partij Eenheid de cheque overhandigde. Een mooi bedrag dat aangewend gaat worden voor de aankoop van een nieuwe tent aldus Van Leemputte.

Burgemeester Stijn Raeymaekers onderstreepte andermaal het belang van en de goede samenwerking met het Rode Kruis in de gemeente.

Anderzijds werd Marc Lauwen Ondervoorzitter van de afdeling gevierd voor zijn 45 j trouwe inzet binnen het Rode Kruis

De weergoden waren ons gunstig gezind, zodat alles kon doorgaan op de koer, in een gezellige sfeer met een natje en een droogje.

http://www.herenthout.rodekruis.be