Tien Vlaamse toprenners in World Cup Para-cycling

  Van 6 tot 9 mei vindt in Oostende de UCI World Cup Para-cycling plaats. De wereldbekerwedstrijd is de grootste internationale G-wielerwedstrijd in België (op het WK in Portugal en de Spelen na, ook de grootste in de wereld in 2021) en dus een belangrijke afspraak voor renners die kans willen maken op een selectie voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020.

  Uit de regio Neteland verdedigt Niels Verschaeren uit Heist-op-den-Berg zijn kansen in de klasse MC5.

  Programma:

  Van 6 tot 9 mei vindt de vijfde editie van de UCI Para-cycling World Cup plaats in Oostende. De wereldbekerwedstrijd is een belangrijke afspraak voor de G-wielrenners die een selectie voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 ambiëren. Afgelopen weekend toonde een deel van de renners zich reeds in De Ronde in Vlaanderen, en iedereen wil de goede lijn doortrekken aan ’t Zeetje.

  Traditioneel vinden op donderdag en vrijdag de tijdritten plaats met start en aankomst in Mariakerke. De renners knallen in lussen van 10 kilometer over de Zeedijk richting Middelkerke en terug. Op zaterdag en zondag vinden de wegritten plaats op hetzelfde parcours. Zondagavond is er ook de teamaflossing voor handbikers op een lokale lus van 2 kilometer in Mariakerke.

  Afgelopen weekend toonden de Vlaamse renners zich in de Ronde in Vlaanderen, de eerste G-wielerklassieker (lees er hier alles over), georganiseerd door hetzelfde organisatiecomité van Isomundo, en ze zijn vastberaden om de goede resultaten door te trekken in Oostende.

  Deelnemers

  Deze 10 Vlaamse toprenners (Parantee-Psylos/Cycling Vlaanderen) nemen deel aan de Ronde in Vlaanderen:

  • Tim Celen – klasse MT2 – Ham
  • Jonas Goeman (piloot) en Milan Thomas (stoker) – klasse MB – Beveren-Waas en Brakel
  • Anneleen Monsieur (piloot) en Griet Hoet (stoker) – klasse WB – Gent
  • Ewoud Vromant – klasse MC2 – Woubrechtegem
  • Kris Bosmans – klasse MC3 – Overijse
  • Diederick Schelfhout – klasse MC3 – Kalmthout
  • Patrick Muylaert – klasse MC4 – Brakel
  • Diederik Ampe – klasse MC5 – Brugge
  • Niels Verschaeren – klasse MC5 – Heist-op-den-Berg
  • Laurence Vandevyver – klasse WH3 – Maldegem

  DELEN
  Vorig artikelBKOffshore powerboats in Lummen
  Volgend artikelHoreca is klaar voor heropening terrassen
  De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.