Horeca is klaar voor heropening terrassen

De horeca in het Neteland is klaar voor de heropening van de terrassen. Er is hard gewerkt om die heropening vlot te laten verlopen.

Waar moet je eerst naar toe? Aan ’t Haveke aan de Noordervaart in Herentals kan je terecht zonder reservatie. De terrassen staan coronaproof opgesteld. Dat is ook het geval in het GOC Ter Voncke in Herenthout waar de uitbaters uitpakken met een eigen bier Voenk. Ook aan ’t Schipke langs de Nete, het terras aan de sporthal ’t Kapelleke en op andere terrassen in het Stoetersdorp zijn ze er klaar voor.

In Grobbendonk werkte Team Vrije Tijd een wandel- en fietsroutekaart uit die je langs de terrassen brengt. Bij Brasserie De Pit in Kasterlee kan je terecht op een terras waar zelfs een LED-scherm staat opgesteld waar je sportwedstrijden kan bekijken.

Café Rio in de Magdalenastraat in Herentals heeft nieuwe uitbaters en die hebben op zaterdag 8 mei een groot terras tot in de Zandstraat staan. Frank Rastelli beleeft nog eens drukke dagen met de heropening van 3 terrassen: een uitgebreid terras van De Kluis aan de Lichtaartseweg in Herentals, aan de Zalm en Bain Marie aan de Grote Markt in Herentals (zondag kan er op het terras eten). Ook in de gemeente Olen en Vorselaar zijn ze klaar met hun terras.

Erger is het voor de uitbaters van Brasserie De Poemp in Berlaar waar ze niet de juiste verluchting, luchtcirculatie voor het terras hebben en ze niet mogen heropenen. Brasserie Melodie aan de Gierlebaan kan er niet open door wegenwerken voor de deur.