Noorderwijk en Morkhoven krijgen regenboogzitbanken

Op de gemeenteraad van 4 mei 2021 stelde Liese Bergen volgende vraag:
Onlangs stond Herentals in rep en roer. De regenboogvlag die aan ons administratief centrum wapperde, werd op een brutale manier mismeesterd. Deze vlag staat symbool voor vredevol samenleven en is zeer belangrijk voor de LGTBQ-gemeenschap in onze stad. Om deze gemeenschap een hart onder de riem steken, wil Vooruit hen een een duidelijke en permanente plaats geven in het straatbeeld door bijvoorbeeld regenboogzebrapaden in onze stad voorzien: en dat zowel in Herentals, maar ook in Noorderwijk en Morkhoven. Zo vragen we blijvend aandacht voor diversiteit en aanvaarding van ieders persoon. Want een regenboogzebrapad is een heel belangrijk en mooi symbool, maar er zijn ook andere manieren om de LGTBQ-gemeenschap te steunen. Zo kunnen wij vanavond samen als gemeenteraad een duidelijk signaal geven, een signaal waarmee de bevoegd schepen aan de slag gaat, een signaal dat aan elke Herentalsenaar zegt: jij bent ok, jij hoort erbij, jij hebt het recht om te zijn wie jij bent en te houden van de persoon die jij verkiest. 
Liese legde volgend voorstel van beslissing voor:“Herentals, Noorderwijk en Morkhoven zijn holebi-vriendelijke plaatsen. De stad zal dat onder de aandacht brengen in het straatbeeld, bijvoorbeeld door de aanleg van regenboogzebrapaden.”
De ganse gemeenteraad schaarde zich achter dit voorstel. Op 17 mei, de internationale dag tegen homofonie en transfobie, zal er in het straatbeeld een permanente plek komen, zoals Liese vraagt.

Schepen Bart Michiels gaat nog verder. Noorderwijk en Morkhoven krijgen regenboogzitbanken. Er komen nieuwe regenboogvlaggen en voor het AC Herentals komt er op 17 mei i.p.v. een rode loper, een loper in de regenboogkleuren. Er worden ook in andere gemeenten van het Neteland initiatieven genomen.

DELEN
Vorig artikelDaar is de belastingsbrief
Volgend artikelLouis Hufkens loopt 301e marathon
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.