Mercedes-Benz – VDH-Groep schenkt loopvoertuigjes aan AZ Herentals

Mercedes-Benz concessiehouder Groep VDH heeft enkele loopfietsjes en -autootjes aan de kinderafdeling van het AZ Herentals geschonken! De hoofdverpleegkundige en spelverantwoordelijke van de kinderafdeling van het ziekenhuis namen deze cadeautjes met veel plezier in ontvangst uit handen van Celine Van Ouytsel. De kindjes die in het ziekenhuis moeten verblijven zullen hier ongetwijfeld graag mee spelen.

Ook in Diest en Mol

De Mercedes-Benz concessiehouder Groep VDH deelde de afgelopen weken 18 loopwagens en -fietsjes uit aan de kinderafdeling van de ziekenhuizen in Diest, Herentals en Mol. Het initiatief is een steunbetuiging aan de zorgsector.

Het moet niet altijd commercieel zijn, dachten ze bij Groep VDH. Het idee om iets terug te geven aan de maatschappij speelde vorig jaar al, maar het bleef toen bij theorie.

In maart kwam het idee weer ter sprake en ging de bal – of moeten we zeggen: de band – aan het rollen. Sales Manager Cars Peter Langley licht toe: “Als grote speler in de automobielmarkt zijn onze acties gericht op verkoop. In deze tijden zonder evenementen is dat niet alles. Bovendien wilden we iets terugdoen voor de zorgsector. Door corona krijgen de kinderen op de pediatrie-afdeling niet veel bezoek. Met deze actie hopen we ze een hart onder de riem te steken.

Uit het in house aanbod van Mercedes-Benz collectie-artikelen ging het management op zoek naar een geschikt cadeau. Het AZ Heilig Hartziekenhuis in Mol, het AZ in Diest en het AZ in Herentals werden gecontacteerd, niet toevallig locaties waar ook telkens een showroom van Groep VDH te vinden is.

Langley: “Die regionale verankering is belangrijk. Het is niet omdat we deel uitmaken van een groep, dat we geen aandacht hebben voor andere zaken. Dat merkten we ook op bij de ziekenhuizen zelf, toen we hen contacteerden. Elke dienst was aangenaam verrast dat een bedrijf van onze omvang met een dergelijk initiatief op de proppen kwam.”

Door corona verliep het overhandigen iets minder feestelijk dan normaal. Alles ging buiten door, waarbij de autootjes en fietsjes netjes werden opgesteld en daarna overgedragen aan de hoofdverpleegkundige van de dienst Pediatrie. Ook She’s Mercedes ambassadeur Celine Van Ouytsel woonde een overhandiging bij.

Uiteindelijk zal Groep VDH 18 stuks uitgedeeld hebben. Ieder ziekenhuis ontvangt 4 loopwagentjes en 2 loopfietsjes, samen goed voor een totaalbedrag van € 1.200.

Op regionaal vlak is dit het eerste goodwill initiatief van Groep VDH.

________________________________________________________________________

Groep VDH is een Mercedes-Benz concessiehouder die deel uitmaakt van de holding Willy Van Doorne International (Schilde). De groep telt 3 vestigingen: naast de hoofdzetel in Herentals, hebben ze ook locaties in Diest en Mol. Ze verkopen personen-, bestel- en vrachtwagens, hebben in house service werkplaatsen en kunnen buigen op een eigen carrosserieafdeling. Opgericht in 2001, telt de groep vandaag 128 medewerkers.

foto: AZ Herentals en VDH Groep