Asfalteringswerken gemeentewegen uitgesteld

Er zullen in de periode van 3 tot en met 10 mei geen asfalteringswerken plaatsvinden in meerdere straten in Nijlen. De centrale die warm en verwerkbaar asfalt moet aanleveren heeft af te rekenen met een technische panne. Omdat de andere centrales te ver af liggen, worden de asfalteringswerken uitgesteld. Wanneer deze wel zullen gebeuren, is nog niet bekend.

Het ging om een nieuwe asfaltlaag in deze straten: Hellevoorstraat, Woeringenstraat, Groeshoeve, Elzenstraat, Kievitweg, Lijsterweg, Vredestraat, Molenvaartstraat, Gebr.Van Raemdonckstraat, Paashoekstraat, een deel van de Katerstraat, L.Gewatstraat, Tibourstraat, De Wip en Breugelhoevestraat.

Wel plaatselijke herstellingen aan betonplaten

Deze gaan door zoals gepland in deze straten: Grote Puttingbaan, Drijkoningenstraat, Looystraat en het fietspad in Bevel-Dorp. Dit zijn plaatselijke herstellingen. De rijweg wordt plaatselijk hersteld, de verzakte delen worden opgebroken en er worden nieuwe betonplaten aangebracht. Er wordt gestart op maandag 3 mei 2021 met de opbraakwerken, ten laatste op 10 mei 2021 zal de straat terug open zijn.

Vanaf de start van de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk en volgt het verkeer een omleiding. Bewoners kunnen hun woning bereiken via de ene of de andere kant van de straat. Fietsers en voetgangers moeten afstappen en te voet via de berm langs de werken gaan.  In de Grote Puttingbaan is het daarvoor te gevaarlijk en moeten ook de fietsers een omleiding volgen.