CD&V Westerlo en Open&Positief Westerlo tegen leidingenstraat

CD&V Westerlo en Open & Positief Westerlo trekken in Westerlo de kar in het protest tegen de geplande leidingenstraat. Het schepencollege verzet zich tegen de leidingstraat. Die is gepland voor het vervoer van chemische gassen tussen Antwerpen en het Ruhr-gebied in Duitsland. Van de drie mogelijke tracés liggen er 2 op het grondgebied van Westerlo. Het centrale en zuidelijke tracé lopen door de deeldorpen Oevel, Tongerlo en Oosterwijk. De leidingstraat is 45 meter breed, de leidingen liggen op 1.2 m diepte.

In Westerlo komt de groene omgeving aan Teunenberg, Nieuwe Hoeve, Sterschetsbos, Stassenbos en het landbouwgebied voor de leidingenstraat in aanmerking.

Op het grondgebied van Westerlo is er nu een leidingenstraat tussen de E313 en het Albertkanaal.