Kardinaal Van Roey en Calasanz niet helemaal open na Paasvakantie

Heel wat Vlaamse scholen zullen op maandag 19 april niet helemaal openen voor de leerlingen. In het Kardinaal Van Roey-instituut in Vorselaar zijn alleen leerlingen van de eerste graad welkom. De leerlingen van de 2e en 3e graad krijgen afstandsonderwijs. De directie van de school geeft zo duidelijkheid aan de leerlingen, de leerkrachten en de ouders. Die kunnen zich in de oplossing vinden.

Ook bij het Calasanzinstituut in Nijlen bekijken ze hoe ze de heropening van de school over 2 weken na de paasvakantie zullen organiseren.

De directies willen nu al duidelijkheid scheppen. Het onderwijsoverleg staat op maandag 12 april gepland maar daar wachten de directies niet langer op. Ze willen de heropening van de scholen degelijk voorbereiden en vinden één week voorbereiding te weinig. Vooral omdat de week voor de paasvakantie al hectisch was verlopen.