Horeca Herentals krijgt extra terassen en is klaar voor de heropening op 1 mei

Schepen van Lokale Economie Yoleen Van Camp (N-VA) glundert. De horeca in Herentals maakt zich klaar voor een grote heropening op 1 mei. Er werden de voorbije week toelatingen verstrekt voor 10 pop-ups en extra terassen en zomerbars. In totaal komen er 13.500 vierkante meter extra terrassen. Jelte Lambaerts van het Replay Festival/Hap Festival organiseert op de industriezone Bloom, een zomerbar. Jardin Albert keert terug naar zijn vorige stek naast het Albertkanaal. Op het multifunctioneel terrein langs de Herenthoutseweg in Herentals komt de stille zomerbar Calabria.

Op de zuidkant van de Grote Markt komt één grote zomerbar, een samenwerking tussen tien horecabazen. Op een groot scherm zullen de wedstijden van het EK voetbal uitgezonden worden.

Bar Ernest verlaat de Grote Markt en krijgt een optrek in het Stadspark.

Evenementen die naast het EK voetbal gepland staan: de GP Rik Van Looy op zondag 27 juni, André Hazes in openlucht op 13 augustus, Apéro op 21 augustus, Vlaamse koersbus op 14 juli en Herentals Fietst-Feest.