Autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout volgend jaar

Het provinciebestuur wil volgend jaar de fietsroute tussen het station van Herentals en het station in Turnhout realiseren. Die fietsroute wordt 18 km lang en brengt de fietser via Poederlee en Tielen naar Turnhout. Ze maakt gebruik van bestaande verkeersarme wegen. Een echte fietsostrade komt er niet. Wel worden aan bepaalde punten aanpassingen ten voordele van de fietser gemaakt. Bepaalde wegen worden omgevormd tot fietsstraten. Op enkele plaatsen zoals naast de wandelweg naast de Grote Caliebeek, op de grens van Lichtaart en Tielen, komt er een nieuw fietspad.

Tegenslag voor de provincie is het feit dat de fietsroute niet over het militair domein in Tielen mag en kan rijden.

DELEN
Vorig artikelStem Captain Kaiser in de Zwaarste Lijst
Volgend artikelDrie loop- en wandelroutes voor Willy
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.