Stad volgt beheersplan Begijnenvest

Het stadsbestuur van Herentals gaat toch een kapvergunning aanvragen voor het kappen van 75 zomereiken die de dreef op de Begijnenvest vormen. Daarmee volgt ze het in 2014 opgemaakte beheersplan.

Groen dat zich in 2014 nog in het beheersplan kon vinden voerde nu oppositie tegen de kap. Daarbij werd vooral op de sociale media ingezet. Wandelaars konden zelfs ter plaatse door een QR-code in te scannen hun protest kracht bijzetten. Het leverde een pakket van circa 3.000 proteststemmen op, sommigen kwamen van ver buiten Herentals.

Het dossier werd op de gemeenteraad van dinsdag besproken. Er komt nu een uitgebreide info- en communicatiecampagne naar de burgers toe die het nut van het vervangen van de 75 zomereiken door 200 winterieken moet verduidelijken.