Geluidswal aan containerterminal wordt verhoogd

De NV De Vlaamse Waterweg gaat de geluidswal aan de containerterminal langs het Albertkanaal in Grobbendonk verhogen. De huidige geluidswal wordt verhoogd met 4 m en er komt een geluidsscherm. Normaal wordt in juni de aannemer aangeduid. Hij krijgt dan 110 dagen om de werken te realiseren.

Van Moer Logistics, de huidige eigenaar van de containerterminal investeert ook nog in een nieuwe kraan. Die moet minder geluid maken dan de huidige. De containers worden meer achteraan het huidige terrein geplaatst.

Het gemeentebestuur van Grobbendonk stelt alvast dat de huidige openingsuren van de terminal vastgesteld blijven van 7 tot 19u. Pas wanneer de geluidsnormen gerespecteerd worden kan aan uitbreiding van de terminaluren gedacht worden.

DELEN
Vorig artikelCD&V realiseert idee overleden schepen Peter Bellens
Volgend artikelBejaarde vrouw gewond door inbreker
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.