Moktamee biedt betaalbare en inspirerende werkplek

Vandaag opende Moktamee officieel de deuren in blok-L van het voormalige Francesco paviljoen aan de Bovenrij in hartje Herentals. Moktamee is een Kempense broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Ze vinden er een inspirerende en betaalbare werkplek en maken deel uit van een creatieve community. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.moktamee.be. Een standaard werkplek bij Moktamee is ongeveer 20m2 in een gedeelde ruimte en kost 150 euro per maand, inclusief basisvoorzieningen als water, elektriciteit, verwarming, Wi-Fi, afvalophaling en sanitair. Wie slechts sporadisch bij Moktamee wil komen werken, kan een werkplek delen met maximaal twee personen, zodat je er al vanaf 50 euro per maand terecht kan. De inspirerende sfeer en ontmoetingen krijg je er gratis bovenop. Daar kunnen de enthousiaste huurders Marijke Beckers (grafisch vormgeefster), Agnes Janssens (sociaal geëngageerd beeldend kunstenares), Bert Leysen (leerkracht, beeldend kunstenaar, muzikant), Ronny Eelen (IT’er en houtbewerker), Ronald Mariën (gepensioneerd standenbouwer) en Mattias Deboutte (bedrijfsleider van Verwerft interieurs) en Koen Snoeckx (bedenker van Moktamee) al van getuigen.

Burgemeester Mien van Olmen juicht het initiatief toe: “De toekomstige ontwikkeling van deze voormalige scholensite Francesco, gelegen tussen de prachtige kloostertuin van het Besloten Hof, de historische vesten en de dynamische Bovenrij, biedt heel wat nieuwe kansen, zowel voor de site zelf als voor heel onze stad. In opdracht van de eigenaars, de Zusters Fransiscanessen wordt momenteel gezocht naar het creëren van een ‘stad in onze stad’, met veel aandacht voor het samenbrengen van diverse functies die naast wonen gepaste dynamiek en levendigheid zullen brengen. In afwachting van deze nieuwe toekomst geeft het tijdelijk gebruik de stad en haar inwoners alvast de mogelijkheid om te experimenten en te peilen naar hedendaagse noden en kansen. Na Upstores en de Fietsbieb is Moktamee dan ook een zeer dankbare creatieve partner. Moktamee past helemaal in ons Herentals als stad van aanpakkers: ondernemend, innovatief, duurzaam en inclusief.”

Yoleen van Camp, schepen van Economie: “Met Moktamee komt er weer extra leven in onze stadscentrum-brouwerij. In de plaats van een leegstand pand, krioelt het er nu van de creativiteit en onderneming, nu extra met dit maakatelier voor creatieve ondernemers waar de waren ook verkocht kunnen worden. Dit soort ambachten zit in het DNA van onze stad, daar blinken we in uit en cultiveren we zo, plus we brengen ze extra in de schijnwerpers en bij de Herentalsenaar/Kempenaar. Samen met de pop-up winkels, event- en opleidingsruimtes en de fietsbieb is dit nu absoluut een prachtige attractiepool die zeker volk zal trekken.” (Foto’s Marcel Nelis)

DELEN
Vorig artikel272 nieuwe coronabesmettingen
Volgend artikelVandalisme aan auto’s
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.