Verkeerscontroles worden sterk uitgebreid

Four security cameras on blue sky

Tegen het einde van dit jaar zullen op heel wat plaatsen in Herentals extra camera’s geplaatst worden. Zo wordt er gecontroleerd op snelheid, zwaar verkeer en de veiligheid in het centrum. In totaal wordt er voor 237.000 euro geïnvesteerd. Het gaat om ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning.

Er komen ANPR-camera’s op de trajectcontrole langs de Geelseweg en de Lichtaartseweg. Op het kruispunt van de Ring met de Servaas Daemstraat en Molenstraat met Doornstraat en de Servaes Daemsstraat met Herenthoutseweg zullen camera’s controleren op zwaar verkeer.

In het centrum komen er 8 camera’s om de veiligheid en de drukte te controleren en in goede banen te leiden.

DELEN
Vorig artikelBus tegen boom: 2 zwaar en 2 lichtgewonden
Volgend artikelLage waterstand Albertkanaal
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.