‘Beke wil wel 400 euro bonus geven’

Het spel zit op de wagen. Leek de zorgsector in Vlaanderen aan één zeel te trekken in het heetst van de strijd tegen het covid-19, het coronavirus, dan is die sector na de beloofde éénmalige restaurantcheque al hopeloos verdeeld. Het applaus en de waardering van de mensen voor het werk van zorgverstrekkers was voor iedereen in de sector.

De pandemie is weg en dus dachten enkele politieke partijen snel te scoren door het zorgpersoneel in de ziekenhuizen een restaurantcheque te geven van 300 euro. Beter dan niets zul je zeggen, en dat is ook zo. Alleen blijkt nu dat mensen die in de ouderenzorg werken, (nog) geen premie krijgen. Het zou voor Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gemakkelijk zijn om naar de pers toe te stappen en 400 euro te geven. Beke doet dat niet.

Hij overlegt met de sociale partners in de zorgsector over hoe een extra ondersteuning voor zorgverleners op langere termijn mogelijk is. Beke houdt niet zo van snoepjes! En die snoepjes lijken de zorgverleners zelfs onderling te verdelen. Want wie heeft er nu in de coronaperiode het hardst gewerkt? Wij dachten bij KempenNieuws iedereen, daarom was dat applaus toch voor iedereen?