Herentalse Open VLD, sp.a en Groen waren dinsdag op kabinet Demir

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) kreeg dinsdag het bezoek van enkele Herentalse oppositieraadsleden. Jan Bertels (sp.a), Nathalie Van Sande (Open VLD) en Hans Van den Eynden (Groen) overhandigden aan de minister hun extra argumentatie in het dossier van de windmolenparken op de Molekens en Plassendonk. Ze legden nog eens de klemtoon op het belang van het behoud van de open ruimte, de aanwezigheid van de ingekorven vleermuis en de habitat van de wulp in het gebied.

De drie partijen vinden het niet kunnen dat er slechts een paar personen voordeel halen uit de molens. De minister had aan het Herentalse schepencollege extra argumentatie gevraagd in de weigering van het dossier. Die vraag leidde zelfs tot een extra gemeenteraad. Daar besliste de huidige meerderheid op de vraag geen argumenten in te dienen. De oppostie trok dan maar zelf naar Brussel.

DELEN
Vorig artikelBMW botst tegen signalisatiewagen op E313
Volgend artikelInzameling landbouwfolie
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.