N-VA schenkt zitpenningen extra raad aan goede doel

N-VA-fractie schenkt zitpenningen extra gemeenteraad aan twee goede doelen “Wij hopen dat andere fracties ons voorbeeld volgen.” De N-VA-fractie schenkt de zitpenningen voor de extra gemeenteraad van donderdag aan twee goede doelen: het Herentalse zwerfkattenproject en het zorgpersoneel van het AZ Herentals. “Wij vinden het spijtig dat deze extra gemeenteraad de Herentalsenaar op extra kosten jaagt. Door de zitpenningen weg te schenken aan een zelf gekozen goed doel, worden ze alvast opnieuw geïnvesteerd in onze gemeenschap. Wij hopen dan ook dat andere fracties ons voorbeeld volgen,” aldus N-VA-fractievoorzitter Jennis Wagemans. De extra gemeenteraad bijeengeroepen door de oppositie brengt naast heel wat werk voor de stadsdiensten ook extra kosten met zich mee voor de Herentalsenaar. Als de gemeenteraad bijeenkomt, dan is de stad verplicht om alle gemeenteraadsleden een zitpenning van een goeie 200 euro te betalen.

N-VA-fractievoorzitter Jennis Wagemans: “Met onze fractie waren we meteen akkoord om dit geld weg te schenken. Met het zorgpersoneel van het AZ Herentals en het Herentalse zwerfkattenproject hadden we snel twee goeie bestemmingen gevonden. Hun prachtige werk geven we graag een klein duwtje in de rug.”

“Wij roepen meteen alle andere fracties op om dit voorbeeld te volgen. Zitpenningen weigeren gaat helaas wettelijk gezien niet. Ze wegschenken aan een zelf gekozen goed doel dan weer wel. Zo vloeit dit belastingsgeld tenminste terug naar onze gemeenschap. Elke fractie kent ongetwijfeld wel een organisatie of vereniging die haar steun meer dan waard is,” besluit Jennis.