Schitterende cijfers voor vrijwilligers callcenter corona

De vrijwilligers van het callcenter dat in het Neteland werd opgericht naar aanleiding van de coronacrisis beantwoordden in totaal meer dan 7.000 oproepen. Het callcenter werd opgestart op woensdag 25 maart en sloot op 1 juni af.

Het callcenter bestond uit vrijwilligers en personeel van Herentals en van Neteland Zorg en Welzijn. Ze hielpen 3.094 burgers verder die belden naar de Huisartsenwachtpost, maakten 4.167 afspraken voor patiënten bij het Triagecentrum Zuiderkempen, verwezen tweemaal door voor de psychologische ondersteuning van de Eerstelijnszone Zuiderkempen en beantwoorden 554 telefoons over mondmaskers voor de stad Herentals.

Bijna tweeënhalve maand was het callcenter een belangrijke hulpverlener in onze regio. We danken de vrijwilligers dan ook voor hun enorme inzet, hun geduld en hun burgerzin

tekst: stad Herentals