Jonge haarkapper schrijft coronabrief naar ministers Wilmes en De Block

Onderwerp: Maatregelen Coronavirus 

Beste mevrouw Wilmes, Ik ben ervan overtuigd dat u enorm veel mails, telefoons en dergelijke binnenkrijgt. En ik ga er van uit dat u mij waarschijnlijk niet zal antwoorden omdat ook mijn mail verloren gaat in je propvolle mailbox. Ik ben een jongeman dat net 28 geworden is en met volle teugen van het leven probeert te genieten. Ik heb 1 jaar en drie maanden geleden eindelijk beslist om zelfstandige kapper te worden.

Met mijn mooie eenmanszaak ben ik gelegen te Herentals. Met een klein hart ben ik aan mijn avontuur begonnen. Enorm veel schrik wat mij het zelfstandige leven zal brengen. Vragen bleven door mijn hoofd spoken. Kan ik alles wel blijven betalen? Dat was de grootste vraag die mij bezig hield. Dag en nacht. Ik mag u dan ook melden dat mijn zaak heel succesvol is, en dat ik mij gelukkig mag prijzen met mijn klanten die in een mum van tijd zo vol zit en die mij vertrouwen als kapper. Tot vorige week. De Belgische regering verplichtte ons om op weekenddagen te sluiten. Maar een door de weekse scenario was geen probleem. Ik heb, zoals duizenden andere zelfstandige kappers, gekozen om ook mijn zaak te sluiten. De beslissing die ik gisteren heb genomen is voor mij enorm zwaar. Want welke beginnende (jonge!) zelfstandige kan zich dat nu permitteren? Om dan daarnet te horen dat de extra maatregelen niet gelden voor de kappers. Ongelofelijk, vind u zelf niet? 1,5 meter afstand houden maar een kapper die naast, achter of boven een klant hangt kan wel? Een journaliste die te dicht bij mevrouw Maggie De Block staat word verwezen om verder te gaan staan maar een kapper mag wel een eventuele besmette klant ontvangen, rekening houdend met de één op één regel?

Wat betekent dit eigenlijk voor onze sector? Pompen of verzuipen en daarbij ook nog het risico op infectie lopen? Wat een schande. Wat een regelrechte schande… Jammer dat ik mijn steen(tje) bijdraag voor het België land en dan toch zo zwaar word gestraft. Ik heb er geen andere woorden voor. Ik hoop dat, op welke manier ook, toch mijn mail bij u persoonlijk terecht komt en dat u even de tijd neemt om mijn woorden te laten bezinken. Want ook ik wacht elke dag af welke beslissing u neemt. Met gemengde groeten, Smets Kenny Novo Look”

DELEN
Vorig artikelContainerparken dicht
Volgend artikelBusbouwer Van Hool sluit door coronavirus
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.