Dag van de academies

Tijdens de Dag van de Academies op zaterdag 15 februari 2020 van 10 tot 18 uur zet de kunstacademie van Herentals haar deuren open.

In de verschillende ateliers kan men studenten aan het werk zien en zelf deelnemen aan een workshops. Ook voor kinderen zijn er verschillende gratis doe-het-zelf activiteiten. Steampunk en robots zetten de toon Studenten lieten zich inspireren door Steampunk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de belangrijkste krachtbron was (meestal de 19e eeuw). Deze sciencefictionverhalen bevatten vaak futuristische uitvindingen en machines. De beeldhouwers en enkele kinderateliers bricoleerden levensgrote robots. Spectaculair in formaat en verbeelding is een bijzonder kleurrijk sciencefiction schilderij van wel 2 bij 5 m! Oude machines met hun radertjes en tandwielen stonden model voor tekeningen en grafisch werk.

Er wordt die dag door kinderen een bewegende robot gebouwd die men zal programmeren om tekeningen uit te voeren. Papieroven Het atelier keramiek bouwt een heuse papieroven in openlucht. De werking en het uitzicht van de oven is als een vulkaan met veel rook ontwikkelingen en is fascinerend om zien! In het academie-café kunt u in goed gezelschap stoom komen afblazen.

Dag van de Academies: 15 Februari van 10u tot 18u – Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Markgravenstraat 89, Herentals Tel. 014/28.51.55 academie.beeldende.kunst@herentals.be

DELEN
Vorig artikelDropkick Murphys komen naar Sjock 2020
Volgend artikelLokale politie zoekt kandidaten… ook jou
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.