Info over ruimtelijke impact energie

Op donderdag 20 februari organiseert ‘GeKoro’ (‘Gek op Ruimtelijke Ordening’) samen met de Gecoro (‘Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening’), Kamp C en de Stad Herentals een avond over de ruimtelijke impact van energie.

Aan de hand van één inspirerende keynote en in twee panelgesprekken gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag waar we de ruimte vinden om aan onze behoefte aan hernieuwbare energie te voldoen. Vechten we tegen windmolens of zoeken we samen naar alternatieve oplossingen? Hebben we misschien nood aan een warmtenet op stadsniveau? En wie gaat dat betalen? Is een energiecoöperatie van en voor inwoners een optie? Met enkele specialisten van diverse pluimage op het spreekgestoelte belooft het een boeiende en inspirerende avond te worden waarin er ook ruimte is voor inbreng van het publiek.

EXTRA – RONDLEIDING IN DE KERK OM 19u Om 19u is er een rondleiding in de kerk waarvoor men tegen 2025 een herbestemming overweegt. Liggen er, aanknopend bij de historiek van het gebouw, kansen om de kerk een rol te laten spelen in een toekomstig energieverhaal voor de wijk? ​Leo Cambré en Paul Van De Vel gidsen jullie door de historiek van de kerk. Waar en wanneer? Donderdag 20 februari in de Sint-Janskerk op de Molekens, Populierenlaan in Herentals. 19u – Rondleiding in de kerk 20u – Start infoavond Vanaf 22u nodigen we iedereen uit voor een afsluitende receptie. De toegang is gratis. Vooraf inschrijven hoeft niet. Meer info: https://gekoro.wixsite.com/gekoro Facebook:https://www.facebook.com/events/2418962675082743/

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be