Sint-Antonius gans weekend gevierd in Oosthoven

PERSBERICHT FEESTWEEKEND SINT-ANTONIUS OOSTHOVEN 17, 18 EN 19 19 JANUARI 2020 SINT-ANTONIUSVIERING MET DIEREN & PAARDENZEGENING

De eerste zondag na 17 januari wordt naar jaarlijkse traditie Sint-Antonius Abt, de patroonheilige van de parochie Oosthoven, gevierd. In Oosthoven maken ze daar een echt dorpsfeest van. Sinds enkele jaren worden ook op vrijdag en zaterdag activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Sint-Antonius Abt.

VRIJDAG 17 JANUARI SINT-ANTONIUSOMMEGANG ’s Avonds trekken kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Reuzepas al zingend door Oosthoven. Ze geven een lekkere attentie af en vragen financiële steun voor hun opvoedingsproject. VRIJDAG 17 JANUARI VANAF 19 UUR DE ‘GROTE VARKENSQUIZ’ Stel een ploeg samen van maximum 6 personen. Inschrijven kan vooraf (0478 69 25 14 – eastgardendrinks1@gmail.com) of ter plaatse vanaf 19 uur. Deelname kost 15 euro per ploeg (inclusief 1 drankje per persoon). De eerste prijs is een half versneden varken, daarnaast zijn er nog tal van mooie prijzen. Locatie: verwarmde tent op de parking tegenover de kerk.

ZATERDAG 18 JANUARI VANAF 20 UUR DANSAVOND ‘DE NACHT VAN DE SCHEVE PATERS’ ZONDAG 19 JANUARI 2020 SINT-ANTIONIUSVIERING MET DIEREN- & PAARDENZEGENING 1.EUCHARISTIEVIERING De eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk om 10.30 uur wordt opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Antonius en het zangkoor Sint-Antonius. 2. STOET MET DIEREN Voor deelname aan de dierenzegening hoeft u niet vooraf in te schrijven. Zorg dat u (met het dier) om 10.30 uur aan het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman (Schuurhovenberg 43) bent. Deelnemers wandelen gezamenlijk om 10.45 uur van het bezoekerscentrum naar de Sint-Antoniuskerk (en later ook terug). Aan de kerk vervoegen de tractors de stoet. 3. ZEGENING EN VERKOOP GEOFFERDE GAVEN Na de eucharistieviering, rond 11.30 uur, zegent de priester op het kerkplein de dieren (voornamelijk paarden en honden) en de tractoren. Nadien (rond 12 uur) worden de geofferde gaven per opbod verkocht aan de ingang van de kerk (één varkenskop, varkenspoten, hespen, fruitkorven, beuling, bierkorven). Ook de kinderen worden niet vergeten. De roepers Medard de Witte en Jan Van Gestel zullen kwistig met snoepgoed gooien. 4. SOEP À VOLONTÉ: 4 EURO Vanaf 12 uur kan u in het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman voor 4 euro/pp lekkere soep nuttigen, zoveel u wenst. Voor de ‘soep à volonté’ moet u vooraf inschrijven: ann.verhoeven@telenet.be | tel. 0495 22 19 66. 5. OP DE PARKING AAN DE KERK – Van 11 tot 18 uur zorgen enkele Oud-Turnhoutse verenigingen voor drankjes en verschillende hapjes. – DJ Baobab zorgt voor muziek in de tent, met om 13 uur kinderdisco en daarna een optreden van ‘De Knappe Koppen’. – 14 uur: nieuwjaarsdrink, aangeboden door de Oosthovense middenstanders – 18 uur: einde