Brug Lierseweg wordt zaterdag verschoven

Vanaf zaterdag 10 augustus 22 uur wordt de stalen boogbrug van Herentals over het Albertkanaal van haar tijdelijke locatie naar haar nieuwe vaste plaats gereden. Hiervoor is de brug afgesloten sinds 3 augustus tot 2 september. Het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Herentals tot 9,10 meter en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal en het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal. De verhuis van de nieuwe brug vindt plaats op zaterdagnacht 10 augustus en zondag 11 augustus.

De brug wordt hiervoor op camags geplaatst en vanaf zaterdag 22 uur over de (versterkte) oevers naar haar definitieve plaats gereden. Er is een omleiding voor het doorgaand verkeer via de E313 langs de op- en afritten Herentals-West en Herentals-Oost. Fietsers volgen een omleiding via de brug aan de Herenthoutseweg. Na het verplaatsen van de brug worden de kruispunten aan beide kanten van de brug opnieuw aangelegd.

Van vrijdagavond 23 augustus tot maandagochtend 26 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt van de De Beukelaer-Pareinlaan. Plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via de Koeterstraat en de Ekelstraat. Fietsers volgen de ventweg naast de Lierseweg. Van maandag 26 augustus tot zondag 1 september is het kruispunt van Rietbroek aan de beurt. Fietsers kunnen passeren, plaatselijk autoverkeer volgt een omleiding via Wolfstee. Na de werkzaamheden plaatst de stad een tractorsluis in Rietbroek, om zo het sluipverkeer in de straat te ontmoedigen Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie veilig de afbraak wil volgen, kan dat doen vanaf een kijklocatie op rechteroever stroomafwaarts. Daar is een vak afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid in de buurt dus we raden aan om met de fiets of te voet te komen.    

DELEN
Vorig artikel88-jarige vrouw botst tegen kind en valt
Volgend artikelInbraak in bedrijvenunit Saffierstraat
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.