Stoetersdorp viert zijn Duurzame Helden

‘We moeten de aarde beschouwen en begrijpen als moeder en als bron van alle leven, niet alleen voor onszelf maar ook voor toekomstige generaties’, dat zei mensenrechtenverdediger Rigoberta Menchu Tum.
Misschien waren jullie wel verbaasd toen we jullie contacteerden om als duurzame held samen met ons de SDG-vlag te hijsen om de ‘Week van de Duurzame Gemeente” in te luiden. Toch is dit niet uit de lucht gegrepen. Jullie werden door de GROS en de MINA-raad genomineerd en vandaag willen we jullie, onze lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen, in de kijker plaatsen.
Maar, ik zie u al denken, wat zijn die 17 SDG’s of mondiale doelstellingen? Wel, de 17 doelstellingen van de Verenigde Naties streven wereldwijd duurzame ontwikkeling na. In deze agenda voor 2030 staat duurzaamheid in de brede zin centraal, met aandacht voor ecologische, sociale, economische en culturele aspecten.
Wij, als gemeente Herenthout, zijn samen met Vorselaar en Herentals in een traject van de provincie gestapt om deze globale doelstellingen zoals ‘goede gezondheid en welzijn’, ‘geen honger’, ‘gender gelijkheid’ … te vertalen naar een lokale context.
Elk van jullie leveren persoonlijk of als bedrijf of organisatie al inspanningen om deze doelstellingen te realiseren.
Ik wil jullie alvast in naam van de gemeente hier van harte voor bedanken!”

Tine Witvrouwen, schepen Herenthout