Hoe realistisch is ondergrondse parking Molenvest en wat kost dat

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en in Herentals wordt de verbouwing van het Belgacom-gebouw tot stedelijke kunstencampus een belangrijk verkiezingsitem. Vooral rond de parkeerdruk op de Molenvest wordt er heel wat gepalaverd. Stefaan Verraedt (N-VA) ziet een mogelijke oplossing in een ondergrondse parkeergarage op de Molenvest. Hij zet zijn vraag op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 6 maart.

Maar hoe realistisch is dat? Over de kostprijs heeft het raadslid al zeker niet nagedacht. Bovendien houden buurtbewoners van de Molenvest nu alvast hun hart vast: nog meer autoverkeer naar bv. een ondergrondse parkeergarage zien ze niet zitten. Bovendien zijn er in de buurt nog heel wat parkeermogelijkheden die best met elkaar kunnen verbonden worden. Daarnaast moeten in het project van de kunstencampus zoveel mogelijk fietsparkings voorzien worden.
Een ondergrondse parking is bovendien geen antwoord op hun dagelijks parkeerprobleem.

Maar er zijn volgens hen alternatieven. Nu al is er onder de bib op de Molenvest al een ondergrondse parking. Misschien kan die uitgebreid worden onder de parking naast de bib. Op de ondergrondse parking kan dan desnoods een bijkomende parkeertoren gebouwd worden.

DELEN
Vorig artikelProgramma Jazz in Thals voorgesteld
Volgend artikelDiamantslijperij Vispluk overvallen
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.