Arbeiders stoten bij graafwerken op 5 skeletten

Bij graafwerken op een braakliggend terrein op de hoek van de Fraikinstraat-Augustijnenlaan in Herentals hebben arbeiders donderdagvoormiddag een graftombe en 5 skeletten blootgelegd. Archeologen namen de overblijfselen mee. Vermoedelijk zijn de skeletten afkomstig uit de 17e eeuw. Toen stond er op de plaats van de vroegere fitness No Limits een klooster. Dat gebouw van de fitness was vorig jaar al afgebroken. Op de plaats komt een appartementsgebouw. Mogelijk zit er nog meer waardevol archeologisch materiaal in de grond en kan de geschiedenis van het klooster nagegaan worden. Het zou wel betekenen dat de graafwerken een tijdje uitgesteld worden om de archeologen de kans te geven hun werk te doen. Nader onderzoek van de skeletten moet daarin duidelijkheid scheppen.