Haring voor de zangers

Een hartverwarmende traditie voor de nieuwjaarzangers in Morkhoven is de haringbak. Ook nu weer konden de zangertjes terecht in een tent aan het dorpshuis voor een zakje vol leuke gadgets en lekkers. Die werden bekostigd door de verkoop van lekkere haringen, broodjes met spek en bijhorende winterse drankjes van de drie kameraden Ivo, Stefan en Dirk. Zo houden ze de volkse traditie van het nieuwjaar zingen in ere. En Voor de ouders en buurtbewoners is het een gedroomde gelegenheid om lekker wat bij te kletsen in een gezellige sfeer. Zo worden de banden in de buurt aangehaald.

DELEN
Vorig artikelVRT/Canvas brengt bezoek aan zaal Lux in Herenthout
Volgend artikelVuurwerk Oostende afgelast, wat in uw gemeente?
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.