15.3 C
Herentals
maandag 16 september 2019
Home Politiek

Politiek

Politiek nieuws, verkiezingen

Schepenwissel in Herenthout

Michel Van Hoof laat zich als schepen vervangen door partijgenoot Machteld Ledegen Eerlijke en open politiek vertrekt vanuit een eerlijk engagement. Vanuit die gedachte gaf schepen Michel Van Hoof onlangs aan dat hij zich niet de juiste persoon op de juiste plaats voelt binnen het schepencollege. Michel wil niet diegene zijn die jaren...

Heist neemt massaal afscheid van haar ‘lachende burgemeester’

In de kerk van Heist-op-den-Berg is zaterdagmiddag afscheid genomen van ereburgemeester Diane Verbist-Vandenwijngaerden. Ze overleed vorige week en werd 89 jaar oud. In verschillende toespraken werd haar inzet voor haar gezin en de Heistenaren extra in de verf gezet en geloofd. Ze kreeg voor eeuwig het etiket van 'lachende burgemeester' mee. Onder de...

Stijn Janssens eerste voorzitter N-VA Jongeren

De N-VA jongeren van Herentals hebben een eigen bestuur gekozen. Stijn Janssens is de eerste voorzitter. Steff Wynants is ondervoorzitter. Anke Mariën is secretaris en Anneke De Witte de penningmeester. Ook Quinten Van Der Auwera en Steve Renders zitten in het bestuur. Op 15 november organiseert jong N-VA een kwis in zaal 't Hof.

Schepen Laeremans verlaat politieke toneel Hulshout

Kato Laeremans, schepen in Hulshout, verlaat het politieke toneel in Hulshout. De jonge schepen is 22 jaar en behaalde bij de voorbije verkiezingen 413 voorkeurstemmen. In het schepencollege had ze de bevoegdheden van jeugd, communicatie, ICT, bibliotheek en seniorenraad. In het schepencollege wordt ze opgevolgd door Karolien Laeremans die ook haar bevoegdheden overneemt. In de raad wordt...

Vic Vervloesem (Sp.a) verlaat Herentalse raad

Raadslid Vic Vervloesem (Sp.a) heeft op 30 juni ontslag genomen als raadslid voor zijn partij. Omwille van gezondsheidsredenen moet hij het van zijn dokter kalmer aan doen. Vervloesem blijft wel actief binnen de partij.

N-VA wil Vlaamse regering met Open VLD en CD&V

Bart De Wever (N-VA) wil een nieuwe Vlaamse regering vormen met Open VLD en CD&V. Deze 2 partijen ontvingen een werknota met daarin de doelstellingen die de nieuwe Vlaamse regering moet/wil realiseren. In de nota staat o.a. de afschaffing van de provincies en de strikte regels waaraan nieuwkomers in Vlaanderen zich moeten houden willen ze van sociale...

CD&V’er Wim Soons verhuist naar Berlaar

CD&V'er Wim Soons verhuist in het najaar van Mechelen naar Berlaar. Hij was voor CD&V nog lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Soons is afkomstig van Berlaar en kocht er een woning. Wie hem in de raad in Mechelen gaat opvolgen is nog niet uitgemaakt.

Ivo Bollen neemt ontslag uit Geelse raad

De 66-jarige Ivo Bollen (Brugpartij) uit Geel neemt ontslag uit de gemeenteraad. Hij zetelde 30 jaar lang in de Geelse gemeenteraad. In de raad wordt hij opgevolgd door zijn partijgenote Greet Bakelants. In zijn politieke carrière was hij 18 jaar lang voorzitter van het OCMW.

Tine Witvrouwen nieuwe directrice De Luchtballon

Tine Witvrouwen is vanaf 1 september de nieuwe directrice van kleuterschool De Luchtballon in de Zustertraat in Herenthout. Ze volgt er Arlette Van Eynde op die op pensioen gaat. Tine Witvrouwen verlaat daardoor de Herenthoutse politiek als raadslid voor de Gemeentebelangen (GBL). Ze wordt in de raad waarschijnlijk opgevolgd door haar partijgenoot Wim Van Looy.

Charles Michel wordt Europees President

Charles Michel wordt Europees President. Hij volgt in die functie Donald Tusk op. Michel neemt vanaf 1 december zijn nieuwe functie op.

VOLG ONS

1,843FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
3AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS