5.8 C
Herentals
donderdag 28 januari 2021

GBS Strepestraat Hulshout dicht tot en met 1 februari

Door de bijkomende coronabesmettingen blijft de gemeentelijke basisschool, afdeling Strepestraat in Hulshout, dicht tot en met 1 februari.

Extra week afstandsonderwijs en kotbubbel

De coronamaatregelen in het onderwijs zijn aangescherpt en verduidelijkt. Er komt geen week verlenging van het Krokusverlof. De leerlingen van het secundair onderwijs krijgen de week voor het Krokusverlof wel allemaal een week afstandsonderwijs. Het dragen van een mondmasker voor leerlingen vanaf 10 jaar wordt niet verplicht. Wanneer in een klas een leerling...

Basisschool Hallaar gesloten na uitbraak corona

De basisschool in Hallaar (Heist-op-den-Berg) is tot 22 januari gesloten. Er is een corona-uitbraak in de school. Een leerkacht van het zesde leerjaar testte positief op corona. Daardoor moest de klas in quarantaine. De leerlingen van die klas werden getest. Daarbij werden er 11 positief getest op corona. In overleg met het CLB werd beslist om de...

GoeZo Kessel krijgt 2 miljoen euro subsidie voor nieuwe school

De school GoeZo in Kesseldorp in Kessel krijgt 2 miljoen euro subsidie voor de bouw van een nieuwe school. Die komt achter de kerk naast het rusthuis. De oude schoolgebouwen zijn helemaal versleten.

Coronatestbus Cobusters zorgt voor sneltests De Luchtballon

De 140 leerkrachten en leerlingen van de Geelse basisschool De Luchtballon worden vrijdag en zaterdag aan sneltests rond het coronavirus onderworpen. De coronatestbus 'Cobusters' van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen stopte vrijdagochtend aan de school. Vrijdag worden er 100 personen getest, zaterdag volgt de rest. De resultaten van de eerste testen moeten zaterdag bekend zijn.

240 leerlingen De Luchtballon in quarantaine tot kerstvakantie

240 leerlingen van basisschool De Luchtballon in Geel zitten thuis in quarantaine. Bij de ouders, leerkrachten en leerlingen werden een tiental coronabesmettingen vastgesteld. De leerlingen volgen vanaf donderdag online les. De quarantaine duurt tot de kerstvakantie. De contacttracing wordt opgestart. De kleuters kunnen voorlopig nog wel naar school.

Leerlingen SILA starten petitie tegen namiddagexamens

De leerlingen van de 3e graad van het SILA in Westerlo zijn een petitie gestart tegen de examens. Om het aantal leerlingen op de school te beperken zouden ze vanaf 3 december examens in de namiddag hebben. Ze hopen met de petitie op een andere regeling.

Scholen herstarten na verlengde herfstvakantie

Maandagmorgen herstarten ook in onze regio de scholen herop. Ze doen dit na een verlengde herfstvakantie. De scholen heropenen in alle veiligheid. Bedoeling is dat er heel wat les online gegeven wordt maar waar mogelijk ook op school les gegeven wordt. De examens in december zullen zeker plaatsvinden. Ze dienen als evaluatie na een 2 onderbrekingen van...

Herfstvakantie duurt tot en met 11 november

De herfstvakantie die volgende week maandag begint zal drie dagen langer duren. Net als de Waalse scholen zullen de Vlaamse scholen tot en met 11 november gesloten zijn.

Opendeur en tentoonstelling van academie

De Herentalse academie voor beeldende kunst (Markgravenstraat 89) organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 augustus van 10 tot 17 uur open academiedagen, waarop de docenten staan klaar voor een infosessie en een babbel. De opendeurdagen verlopen volgens de coronamaatregelen. Er is geen academiecafé dit jaar. Er is ook een tentoonstelling met werken van...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS