14.2 C
Herentals
vrijdag 29 mei 2020

Bosbrand in Ravels

Woensdagnamiddag moest de brandweer naar de Heggerweg in Ravels. Daar was een grote bosbrand. De brand was snel onder controle maar er moest lang nageblust worden.

Boomspecialisten en vrijwilligers herstellen bomen De Liereman

De dag na het vandalisme 🌳 Het team vrijwilligers dat komt helpen om de ingezaagde bomen te redden, is al sinds vanmorgen aan de slag. Straks komen er nog meer helpende handen en komt ook de brandweer langs. “Gisteren zijn we meteen naar hier gekomen om een plan van aanpak af te spreken”, zegt vrijwilliger Jelle Ronsmans,...

Vandalen beschadigen 117 bomen De Liereman

Vandalen hebben de voorbije nacht 117 bomen rond het bezoekerscentrum van natuurdomein De Liereman vernield. Experts hopen dat ze de 113 eiken die werden ingezaagd nog kunnen redden. Voor de bomen die aan de parking werden omgezaagd geldt dat niet. Die worden vervangen. Het vandalisme werd zondagochtend door een bezoeker ontdekt.

Brandgevaar in natuurgebieden: code oranje

Momenteel is het erg droog in onze natuur– en heidegebieden en bossen, en is het brandgevaar er erg groot. 🔥 Daarom geldt reeds brandfase code oranje ➡️ https://bit.ly/3cP3xLJ 🌳 Ondertussen is ook een rook- en vuurverbod door de gouverneur uitgevaardigd in de natuurgebieden in onze provincie ➡️ https://bit.ly/2WKs2Ee 💦 Omdat het waterpeil kritisch laag is, geldt...

Processierupsen doen Flierenberg afsluiten

Het gemeentebestuur van Grobbendonk heeft het wandelgebied Flierenberg laten afsluiten. Haartjes van de processierupsen hadden heel wat wandelaars irritaties aan de ogen gegeven. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de rupsen nu verwijderen. De Flierenberg is een deel van de Kempense Heuvelrug tussen Ter Duinen en Berg en Dal in Bouwel

Oehoe-kuikens doen het goed op Geels balkon

Gelenaar Jos Baart geniet deze dagen volop van de drie oehoe-kuikens in het nest op het balkon van zijn appartement in de Stationstraat in Geel. Ze brengen heel wat leven en afwisseling in de huidige coronatijden. foto's: Jos Baart Verleden jaar al werden in het centrum van Geel...

Stormwind blaast boom op weg aan Troon in Grobbendonk

De brandweer van zone Kempen, post Grobbendonk moest maandagvoormiddag aan Troon een omgewaaide boom opruimen. De boom was op het wegdek terecht gekomen. De brandweer zaagde de boom in stukken. Niemand raakte gewond. Er was weinig verkeershinder.

Wolvin Noëlla bevallen en viert eerste moederdag

Wolvin Noëlla heeft haar eerste Moederdag mogen vieren. Boswachters hebben de wolvin op beelden kunnen vastleggen. Op de beelden is haar zwangere buik verdwenen. Hoeveel welpjes Noëlla heeft geworpen is niet duidelijk. Er zijn strenge beschermingsmaatregelen uitgevaardigd voor de wolvin en haar welpen. Boswachters zullen daar op toezien.

Windhoos zonder schade in Hoogstraten

Zondagnamiddag heeft het op heel wat plaatsen in de Kempen stevig geonweerd. In Hoogstraten was er een windhoos. Die ontstond boven de velden en akkers en richtte geen schade aan. De volgende nachten kan het gaan vriezen. En dat is geen goed nieuws voor jonge plantjes in 't veld.

Veel jonge reeën verdrinken in Albertkanaal

De brandweer van Herentals en Grobbendonk moest de voorbije week al zes jonge reetjes uit het Albertkanaal halen. De dieren waren in het water terecht gekomen en konden er zelf niet uitgeraken. Mogelijk worden de jonge dieren opgeschrikt door wandelaars, joggers of fietsers.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS