0 C
Herentals
zondag 17 januari 2021

Vrachtwagen met lading paté in berm naast E34

Een vrachtwagen geladen met blokken paté is donderdagochtend op de E34 richting Nederland, op de grens van Zandhoven en Vorselaar van de weg geraakt en in de berm gevlogen. De lading paté vloog door de voorkant van de vrachtwagen naar buiten en belandde deels op de parallelweg. De brandweer moest de parallelweg opruimen.  De...

Zaal Edma verdwijnt en maakt plaats voor appartementen

De gekende concertzaal Edma in het centrum van Vorselaar verdwijnt. Ze maakt na een brand die in juli vorig jaar de zaal beschadigde plaats voor een appartementsblok. Zaal Edma was vroeger een cinema en werd daarna omgevormd tot een concertzaal.

Uitbreiding lokale bedrijvenzone Sassenhout

IOK gaat de bedrijvenzone  aan Sassenhout in Vorselaar uitbreiden. Er komt een insteekweg via Sassenhout. Het gebied wordt klaargemaakt voor kleine bedrijven die geen hinder veroorzaken. Hoeveel bedrijven er terecht kunnen zal later blijken.

Slagboom Rommelzwaan stuit op verzet

Een man uit Vorselaar is met een online-petitie gestart tegen het afsluiten van Rommelzwaan in Vorselaar voor doorgaand verkeer. Hij zamelde al 400 handtekeningen. Rommelzwaan is een verbindingsweg tussen Vorselaar en Pulderbos. De weg ligt parallel naast de E34. Door het afsluiten van de baan met een slagboom moet het verkeer meer door...

Garage uitgebrand, oldtimer gered

Aan de Dijkbaan in Vorselaar is vrijdagavond een garage van een woning door brand vernield. Een oldtimer die in de garage stond kon nog tijdig buiten gereden worden. De brandweer van Herentals en Grobbendonk konden het vuur blussen. De schade in de garage is groot, niemand raakte gewond.

Brandweer Herentals voorkomt zolderbrand

De brandweer van Herentals moest donderdagavond naar een woning in de Veldstraat in Vorselaar. Daar had een oververhit verwarmingstoestel voor een brandgeur en rookontwikkeling gezorgd. De eigenaar kon zelf de brandweer verwittigen. Die vond geen brandhaard. Er was geen schade en er werd geen brandhaard gevonden.

Drie vrachtwagens uitgebrand op parkeerterrein Vorselaar, één chauffeur overleden

Drama op het parkeerterrein langs de E34 richting Antwerpen in Vorselaar. Daar botste woensdagochtend rond 4u een vrachtwagen achteraan op een stilstaande vrachtwagen. De vrachtwagen vloog in brand. Ook een derde vrachtwagen brandde uit. Een vrachtwagenchauffeur kwam daarbij om het leven. Richting Antwerpen is er één rijstrook versperd.

Forsellara: gezelschapsspel neemt je op reis door Vorselaar

Om de viering van 900 jaar Vorselaar extra in de verf te zetten is er nu het gezelschapsspel Forsellara gemaakt. Het spel neemt je op een 'avontuurlijke reis door Vorselaa' en laat je tijdens de reis kennismaken met de gemeente, de mooiste plekjes in de gemeente en bekende figuren uit de rijke geschiedenis van de gemeente.

39-jarige man uit Vorselaar in de cel voor drugsfeiten

Een 39-jarige man uit Vorselaar zit in de cel voor drugsfeiten. Hij werd woensdag tijdens een verkeerscontrole in Lier betrapt. Toen de agenten hem en zijn passagier wilden controleren gedroegen de mannen zich zenuwachtig. Bij een controle van de auto werden nog xtc, 40 gr speed en GHB gevonden. Bij een huiszoeking bij de...

Tour of Hope stopt in Vorselaar, volgend jaar Levensloop

De renners van de Tour of Hope, de actie die dit jaar Levensloop vervangt, stopten vrijdagnamiddag in Vorselaar. Vorselaar zette daarmee de actie Levensloop 2021 in de kijker. Die wordt op 16 en 17 oktober 2021 in en rond  sporthal De Dreef georganiseerd. Zaterdag vertrekken de renners in Olen voor de slotetappe richting...

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS