2.6 C
Herentals
zaterdag 17 november 2018
Home Gemeente regio Turnhout

regio Turnhout

Nieuws uit Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Retie, Vosselaar, Ravels, Arendonk,...

Jef Neve is in de Turnhoutse Warande aan 3e Neve Festival toe

Jef Neve is volgend weekend opnieuw curator van zijn 3e Neve Festival in de Warande in Turnhout. Neve programmeert er drie dagen lang jazztoppers, flamenco, electropop en speelt zelf piaono in een groot klassiek concert. Vrijdag 16/11, zaterdag 17/11 en zondag 18/11. Alle info op de website van De Warande: https://www.warande.be/  

37-jarige man in de cel na aanrijding in Oud-Turnhout

De politie heeft de chauffeur opgepakt die zondagmorgen in Oud-Turnhout een mountainbiker aanreed. Aan de hand van de beelden van de ANPR-camra's kon de vluchtende chauffeur geïdentificeerd worden. Het gaat om een 37-jarige man uit Turnhout. De man zit in de cel. Hij had gedronken. Het slachtoffer is niet meer in levensgevaar.

Mountainbiker levensgevaarlijk gewond in Oud-Turnhout

ambulance, ziekenwagen (112)
Op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout is zondagochtend bij een ongeval een mountainbiker levensgevaarlijk gewond geraakt. Een auto die uit de richting Retie kwam, slipte er, geraakte er ter hoogte van de serviceflats van Smeedeshof van de baan, reed over de berm en raakte de mountainbiker die op het fietspad reed. De fietser werd met levensgevaarlijke verwondingen in...

Woonzorgcentrum in Arendonk sluit voor bezoekers

Er worden voorlopig geen bezoekers meer toegelaten in het OCMW-rusthuis van Arendonk. Van de 110 senioren van woonzorgcentrum Sint-Isabella aan Vrijheid in Arendonk waren er 26 bejaarden ziek geworden. Eerst werd er gedacht aan een voedselvergiftiging maar dat was niet de oorzaak. Mogelijk is er een virus in het woonzorgcentrum. De bejaarden moeten het voorlopig zonder bezoek doen. In...

Voetganger onder wagen in Turnhout

Ziekenwagen, ambulance
In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 1.30u op de Parklaan in Turnhout een 53-jarige man onder een wagen terecht gekomen. Het slachtoffer is een man uit Turnhout. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd.

6.000 tulpenbollen doen Dodendraad in de Groote Oorlog herdenken

Langs de Dodendraad, op de grens tussen België en Nederland planten schoolkinderen vrijdag liefst 6.000 tulpenbollen. Ze moeten de herinnering aan de Dodendraad, een van de grote verschrikkingen uit de Eerste Wereldoorlog in de regio levend houden.

AZ Turnhout stuurt gynaecoloog de laan uit

Het AZ Turnhout heeft een gynaecoloog ontslagen. De man wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag en ongewenste intimiteiten bij patiënten. Tegen de gynaecoloog loopt een gerechterlijk onderzoek.

N-VA, Groen, Sp.a en CD&V besturen Turnhout

In Turnhout is de coalitie rond. N-VA, Sp.a en CD&V gaan de volgende 6 jaar Turnhout besturen. Paul Van Miert (N-VA) wordt er burgemeester. T.I.M. verhuist naar de oppositie.

Campagne 2018 (58): ‘Ander pompt je banden op’

Zaterdag voert Anders een ludieke actie in Hoogstraten om haar verkiezingscampagne af te sluiten. Met de slogan 'Wij verkopen geen gebakken lucht', zullen ze de banden van fietsers op de juiste druk brengen. "We hebben bewust deze actie gekozen," zegt lijsttrekker Maarten Leemans, "Ten eerste omdat we tijdens onze campagne niet uitgepakt hebben met holle slogans en losse actiepunten,...

Nieuwe bewegwijzering naar Industriepark Rijkevorsel

De bewegwijzering naar de bedrijventerreinen in Rijkevorsel werd onlangs opgefrist met een duidelijke en herkenbare vormgeving. Dankzij de nieuwe wegwijzers en overzichtsborden langsheen de invalswegen en gekleurde totempalen voor de deur van de bedrijven is de bereikbaarheid van de Rijkevorselse bedrijven naar de klanten en leveranciers danig verbeterd.

VOLG ONS

1,554FansLike
104VolgersVolg
26VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS