5.3 C
Herentals
woensdag 13 november 2019
Home Gemeente regio Turnhout

regio Turnhout

Nieuws uit Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Retie, Vosselaar, Ravels, Arendonk,...

Zwaneven wint eerste periode in derde provinciale C

KSK Kasterlee - KFC Beekhoek 1 - 3, Arendonk Sport - Zwaluwen Olmen 1 - 1, FC Gierle (3e per.) - KFC Herenthout 2 - 1, Noordstar - KFC Mol 3 - 0 , Excelsior Bouwel - KFC Turnhout B 1 - 4, Flandria - Linda Olen ...

12 transmigranten uit koelwagen geplukt

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 12 transmigranten uit een koelwagen met groenten en fruit geplukt. Dat gebeurde op een autosnelwegparking langs de E34 in Oud-Turnhout. Het ging om 11 Syriërs en 1 Soedanees. De 12 transmigranten waren in goede gezondheid.

Gans weekend file op E34 in Retie

Door de vernieuwing van het wegdek op de E34 ter hoogte van Retie is er richting Antwerpen meer dan een uur file. Het verkeer moet de E34 verlaten en via de omleidingswegen naar de oprit Turnhout-Centrum rijden. Daar kan het verkeer opnieuw de E34 op.

Boswachter betrapt wildplukkers paddenstoelen

De boswachter van Merksplas-Kolonie heeft woensdag wildplukkers die in het bezit waren van drie zakken met paddenstoelen tegengehouden. De drie hadden zakken met geplukte boleten bij zich. In Vlaanderen is het verboden massaal paddenstoelen, braambessen, beukennootjes, kastanjes of jonge plantjes uit het bos mee te nemen.

Auto, bus van de Lijn en vrachtwagen botsen

Op de Antwerpsesteenweg in Vosselaar was er woensdagnamiddag rond 14.20u een botsing tussen een vrachtwagen en een autobus van De Lijn. De chauffeur van de bus zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij raakte slechts lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gevoerd. Er zaten geen passagiers op de bus.

Groen licht voor ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel

Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel heeft de ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel nuttig verklaard. De uitvoering van deze ruilverkaveling op het grondgebied van de gemeenten Rijkevorsel, Hoogstraten en Merksplas kan bijgevolg van start gaan. Voor Rijkevorsel is dit voor tal van aspecten een positief verhaal, denk maar aan landbouw, natuur, landschap, (trage) wegen, recreatie, afwatering, … Leefbare...

Politie sluit wedkantoor en nachtwinkel

De politie van Turnhout heeft een wedkantoor in de Rubensstraat en een nachtwinkel op de Steenweg op Zevendonk gesloten. Beide zaken hadden niet de nodige vergunningen op zak. Na intensieve controles werden er nu al zes handelszaken gesloten.

Inbraak tijdens vakantie

Inbrekers profiteerden van de afwezigheid van de bewoners van een woning in de Ganzendreef in Oud-Turnhout om er in te breken. Ook al hielden de kinderen er toezicht. De dieven sloegen achteraan de woning een ruit in en geraakte zo binnen. Ze stalen geld en juwelen.

Appartement uitgebrand

Zondagnamiddag is aan de Merodelei in Turnhout een appartement uitgebrand. De bewoner was op het moment van de brand niet thuis. De brandweer had de vlammen snel onder controle. Niemand raakte gewond. Het appartement is onbewoonbaar.

Tienermeisje verongelukt onder kermiswagen

In de Heilaarstraat in Beerse is zondagavond rond 22u een tienermeisje met haar fiets onder een kermiswagen terecht gekomen. Het meisje overleed ter plaatse. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse. De straat bleef lange tijd afgesloten. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht.

VOLG ONS

1,843FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS