16.3 C
Herentals
donderdag 9 juli 2020
Home Gemeente regio Turnhout

regio Turnhout

Nieuws uit Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Retie, Vosselaar, Ravels, Arendonk,...

Konikveulen Roos geboren in De Liereman

Het is feest bij de vrijwilligers van natuurreservaat De Liereman. Maandag werd er in een weide  een konikveulen geboren in ons natuurgebied! 😍😍 "Exact elf maanden hebben we erop moeten wachten. En eindelijk is het veulentje er", glundert vrijwilligster Annemie. Samen met haar collega Raf ontdekte ze maandagmiddag tijdens hun dagelijkse controleronde dat het...

Twee wielertoeristen haken in elkaar en raken gewond

In de Turnhout zijn dinsdagnamiddag 2 wielertoeristen gewond geraakt toen ze in elkaar haakten en vielen. Een van hen, een 60-jarige man uit Retie, raakte zwaargewond. Ook zijn fietscollega werd gewond. De fietsers kwamen ten val nadat ze gehinderd werden door een auto met aanhangwagen.

Verkoop Gageleer brengt 13.000 euro op voor De Liereman

Rarara, hoeveel bracht de verkoop van bakken Gageleer en frisdrank die we organiseerden in samenwerking met leverancier Biosano op? Hou je vast! Liefst 921 mensen plaatsten een bestelling, goed voor meer 1.363 bakken! 😱🥳 Dit betekent dat we liefst 13.000 euro (!) kunnen investeren in Landschap De Liereman. Dat staat gelijk aan...

Gezin op straat naar zware brand

Een zware uitslaande brand heeft donderdagnamiddag een woning vernield op de hoek van de Oude Vaartstraat en de Gasstraat in Turnhout. De bewoonster en haar kleindochter konden tijdig de woning verlaten en bleven ongedeerd. De woning is zwaar beschadigd en onbewoonbaar verklaard. Het stadsbestuur van Turnhout zoekt voor het gezin een oplossing.

Wolf Billy nog altijd in regio Turnhout, 2 schapen dood

Wolf Billy verblijft nog altijd in de regio Turnhout. Mogelijk beet de wolf in de nacht van zaterdag op zondag in een weide in de buurt van Heizijde 2 schapen dood. Het voorval wordt verder onderzocht.

Aster Berkhof wordt 100 jaar

Schrijver Aster Berkhof viert vandaag donderdag zijn 100e verjaardag. Dat wordt gevierd in het wzc Buitenhof in Brasschaat. Aster Berkhof schreef 101 boeken. Enkele bekene titels zijn: Veel geluk professor, Dagboek van een missionaris en Het huis van mama Pondo. In Rijkevorsel staat een borstbeeld van de schrijver. De echte naam van Aster...

69-jarige dame omvergeduwd en thuis overvallen

Een 69-jarige dame uit Turnhout is zondag toen ze naar huis ging omver geduwd. Een man, mogelijk de dader, bood hem zijn hulp aan en vergezelde de dame naar huis. Daar ging hij aan de haal met haar sleutels, fiets en portefeuille. De dame werd met verwondingen in het aangezicht opgenomen in het AZ Turnhout.

Wateroverlast na felle regen en onweer

Na de felle regenbui van dinsdagavond was er heel wat wateroverlast in de regio Turnhout. In Beerse, Merksplas en Turnhout liepen straten onder water en moest de brandweer kelders leegpompen. Het regende fel tussen 18 en 19u.

Kudde schapen zorgt voor herstel De Liereman

In Landschap De Liereman herstelt de natuur zich van de heidebrand van 22 april. Er worden in een eerste fase nu een 350 schapen ingezet om te voorkomen dat het opschietend pijpenstrootje de heide gaat verdringen. Bij de brand werd circa 30 ha heidegrond in de as gelegd. foto: De Liereman

Inbrekers stelen voor 4.000 euro smartphones

Dieven hebben ingebroken in een computerwinkel aan de Leopoldstraat in Turnhout. Ze geraakten via de achterzijde binnen bij Phone 2 Go. Binnen stalen ze voor 4.000 euro aan tablets en smartphones. Daarbij werden er ook vernielingen aangericht. Het is niet de eerste keer dat bij Phone 2 Go wordt ingebroken.

VOLG ONS

2,032FansLike
104VolgersVolg
42VolgersVolg
4AbonneesAbonneer
- Advertentie -
Wolfstee, provence in de Kempen

RECENT NIEUWS