18.9 C
Herentals
donderdag 18 juli 2019

Olen

Nieuws uit Olen-Centrum, St-Jozef Olen, Onze-Lieve-Vrouw Olen

Salsa Festival Fiesta Latina

Salsafestival ‘Fiesta Latina’ Het grootste gratis openlucht salsafestival van de Kempen komt er weer aan. Op zondag 14 juli kan je vanaf 13.30 uur op het dorpsplein in Olen-Centrum genieten van de zuiderse ritmes van salsamuziek. Laat je gaan op de zwoele muziek van de geweldige salsaband van Daniel Lopez...

Caravan uitgebrand in Bulestraat

Zaterdagavond is rond 18.10u een caravan afgebrand die in een weide aan de Bulestraat stond opgesteld. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een tuinhuisje. De caravan werd door de kinderen van de eigenaar als speelhuisje gebruikt.

Olen verdelgt massaal processierupsen

De mensen van de technische dienst in Olen hebben al 559 nesten van de processierups verdelgd. Er werden ondertussen al 197 bomen op openbaar domein behandeld.

Cafébaas Witje Mertens op pensioen

Cafébaas Witje Mertens is sinds begin deze week op pensioen. De gekende cafébaas van De Pot van Keizer Karel gaf zijn café over in handen van Siemon Basstanie en Inez Haycock. Witje blijft nog enkele maanden meehelpen om de overgang en overname in goede banen te leiden. Het personeel kan gewoon aan de slag blijven.

Heerlijk ontbijten op het dorpsplein

Heel wat Olenaars hebben zondagvoormiddag genoten van het overheerlijk ontbijt op het dorpsplein in Olen-Centrum. Gespreksonderwerp nr. 1: de wegenwerken in het centrum. Maar genieten van al dat heerlijk eten, je dacht even dat je al op vakantie was. foto's: Marcel Nelis/KempenNieuws.be

Olense Kartoenale in teken van leder in al zijn facetten

Van 1 juli tot en met 21 september kunnen cartoonisten van over gans de wereld en eigen land tekeningen/cartoons insturen voor de 31e editie van de Olense Kartoenale. Hoofdthema is Leder: van rund tot handtas, van os tot leren rok, van koe tot elegante schoen. Amnesty International geeft het thema 'Mensen en ideeën achter de tralies'. Inschrijven...

14 brouwerijen op Olens Bierfest

Zaterdag kan je op het Shopping Park in Olen terecht op het Olens Bierfest. 14 brouwerijen presenteren er hun bieren. Het Genootschap van de Pot, de Olense biervereniging haalt kleine brouwerijen naar Olen. Daaronder zit de Mareklop uit Lokeren en brouwerij Domesticus uit Olen net als Stanneman uit Herselt. Er is muzikale animatie met accordeongezelschap Nostalgia en...

Muziekkaffee ’t Oor heropent

Vrijdag heropent muziekkaffee 't Oor in Olen-Centrum. Philippe Olyslaegers (40) en Bart Roodhooft (37) zijn de nieuwe uitbaters. Dit weekend is groot openingsweekend. Beiden plannen ook in de toekomst optredens. De muziekfans nemen de hinder door de wegenwerken er gewoon bij.

Zes jaar cel voor Olense cannabistelers

De correctionele rechter heeft het vonnis uitgesproken in het cannabisdossier van Olen. De twee broers Jimmy en Monny V. uit Olen kregen zes jaar cel en vijf jaar cel met 1 jaar uitstel. Ze kregen ook een boete en zagen 1.8 miljoen verbeurd verklaard.

Daar Bij Die Molen verhuist naar domein Teunenberg

Het schlagerfeest ‘Daar bij die molen’ wijkt op 5 juli uit naar domein Teunenberg. Zak de eerste vrijdag van juli af naar domein Teunenberg voor een hulde aan het Vlaamse levenslied. Met een line-up die rijkelijk gevuld is met Vlaamse artiesten maakt Olen zich op voor dit zomers muziekfestijn.

VOLG ONS

1,805FansLike
104VolgersVolg
38VolgersVolg
3AbonneesAbonneer

RECENT NIEUWS